AKTUELNO

Za prvu pomoć kod bubuljica nemojte tražiti sredstvo u vašem kupatilu.

Mnogo toga smo u srednjoj školi pokušavali da uradimo ne bi li ublažili akne, a jedna od najvećih i najčešćih grešaka bila je stavljanje paste za zube na bolnu bubuljicu.

Neki od nas se kunu u ovaj tretman i u učinkovitost paste za zube u borbi protiv bubuljica. Ali, da li je to ispravan način da se borite sa bubuljicama? Po rečima nekih stručnjaka, u primeni ovog proizvoda ima i neke logike.

- Pasta za zube se koristila kao kućni lek za bubuljice, ali ona sadrži i sastojak zvani triklosan, koji je odličan u borbi protiv mikroba, a pomaže da se ubiju bakterije koje uzrokuju bubuljice na licu, izjavio je dermatolog Džošua Zeičer.

On naglašava da je to nekada bio slučaj, jer je triklosan kontroverzan sastojak zato što dovodi do poremećaja hormona u telu. Zbog toga većina proizvođača paste za zube izbacuje ovaj sastojak iz svoje formule.

Pasta za zube može da vam pomogne da malo ublaži bubuljicu jer sadrži sastojke poput sode bikarbone i alkohola koji isušuju bubuljicu. Pasta možda isušuje bubuljicu, ali ostavlja za sobom crveni pečat. Koža sklona aknama može burno da odreaguje na ovaj tertman pa da se na osetljivoj i ispucaloj koži pojavi još bubuljica.

#Bubuljice

#Pasta za zube

'