AKTUELNO

Otkrivamo 8 koraka ka potpunom izlečenju, bez straha od povratka bolesti!

Grip je prostrujio kroz vas, oslabio imunitet, učinio da se osećate malaksalo. Zadajte mu poslednji udarac i ojačajte imunitet na prirodan način.

Trebalo bi da:

1. …se kupate u toploj kupki

Improvizujte u svom stanu mini tursko kupatilo, uživajte u toploti vodi, kupki i pari koja se stvori. Ovakav vid kupanja imaće inhalatorno dejstvo na disajne puteve. Neke studije su dokazale da se klice virusa zadržavaju u organizmu pet do šest nedelja nakon što su simptomi nestali. Topla kupka svakako je jedan u nizu koraka koji će pomoći da se brže oporavite svoje telo.

2. Koristite posudice sa vodom na radijatorima

Voda će hidrirati vazduh suv od grejanja i olakšaće udisanje, naročito onim ljudima koji pade od hroničnog sinuzitisa.

3. Koristite propolis

Foto: Pixabay.com

Poznato je blagotvorno dejstvo propolisa i njegov uticaj na podizanje imunog sistema. Naročito je važno da ga koristite u procesu oporavka. Lekari preporučuju upotrebu Propomucil sirupa koji sadrži prirodni standardizovani propolis. U njega je inkorporiran prirodni N-acetilcistein koji razređuje sekret, i olakšava njegovo izbacivanje. Propomucil smiruje upalu disajnih puteva i ono što je najvažnije, jača imuni sistem i sprečava vraćanje gripa i prehlade.

4. Izađete na sunce

Sunčevi zraci pojačaće vašu energiju i popraviće raspoloženje, ali i podstaći lučenje vitamina D, koji je umnogome značajan za naš imuni sistem.

5. Izbegavate stres

Stres nas čini podložnijim za dobijanjem niza infekcija. U današnje vreme je stres glavni krivac za oslabljeni imuni sistem.

Ne bi trebalo da:

Foto: Pixabay.com

1. …se izlažete jakoj fizičkoj aktivnosti

Kada preležite grip, period oporavka je od velike važnosti upravo da se bolest ne bi vraćala. Ukoliko se budete nemarno ponašali prema svom telu i prelazite granice izdržljivosti, slabite svoj imuni sistem, rizikujete da se ponovo razbolite i odlažete proces ozdravljenja. Dakle, teži fizički poslovi mogu da pričekaju.

2. Jedete previše slatkiša

Ovo je pravilo koje generalno važi uvek, a posebno je važno u periodu ozdravljenja. Kolači, torte, slatkiši slabe efekat oporavka imunog sistema. Sa druge strane ljuta i začinjena hrana otvaraju disajne puteve i čine da virus, slikovito rečeno, iscuri brže iz vas.

3. Pijete alkohol

Alkohol lišava telo vitamina C koji je neophodan u reizgradnji imunog sistema.

Više o Propomucilu pročitajte na sledećoj adresi: http://propomucil.rs

#Prehlada

'