AKTUELNO

Pink.rs posetio je sajam automobila, i uverio se u aktuelnu ponudu. Otkrivamo vam šta ne bi trebalo da propustete ukoliko ste zaljubljenik u automobile i motorcikle.

U toku je Sajam automobila u Beogradu, najznačajnija regionalna smotra novih modela na četiri i dva točka.

Foto: Tanjug

Već oko podneva na Sajmu je bila velika gužva. Veliki broj ljubitelja brze vožnje došao je da vidi ovogodišnju ponudu vrhunskih automobile.

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

Prvi ustisci su pozitivni – nema kome se ponuda nije dopala.

Noviteti na sajmu!

Ovo su ovogodišnje cene najtraženijih modela: Bentli kontinental GT 270.000 evra Rols rojs "kalinan" 265.000 evra (sa pratećom opremom košta između 400.000 i 500.000 evra) Mercedes majbah 194.198 evra BMW 750LI 180.791 evra Mercedes AMG GT-R 175.380 evra Ford fijesta 10.990 evra Hjundai I10 9.390 evra Škoda fabija 8.808 evra Fijat Panda 8.790 evra Dačija Sandero 8.290 evra

Jovan Petrović iz Arilja za nas portal kaze da svake godine posećuje Sajam automobila.

- Ovo mi nije prvi put, dolazim već 15 godina. Svake godine sam na Sajmu. Nisam ovde da kupim auto nego jednostavno ih volim pa želim da vidim šta je to novo u svetu - rekao je Jovan i dodao da će nastaviti svoju tradiciju i da ce i u buduće dolaziti na Sajam.

Foto: Tanjug

Porodica Gavrilović iz Beograda došla je sa namerom da kupi automobil, i, kako su nam rekli oni gledaju neki porodični auto, jer imaju troje male dece.

- Namera nam je da kupimo auto. Štedeli smo, ali videćemo da jedan deo damo u gotovini, a drugi bi da uzmemo kredit. Biramo neki model porodičnog auta ili Opel ili Ford. Nadamo se da ćemo naći nešto povoljno, a i dobro - kaže glava porodice Gavrilović dodavši da mu izgled i nije bitan, već samo da je pouzdan.

Foto: Tanjug

Njegova supruga je dodala kroz osmeh da izgled nije bitan, ali da je crvene boje i da je lep. Milan Davidović iz Šapca nas je nasmejao rekavši da na Sajam dolazi svake godine, ali prvenstveno zbog promoterki koje stoje uz automobile.

- Ovo je raj za oči - kaze Milan.

Uglavnom zajednička ocena nasih sagovornika jeste da je Sajam dobar, da se moze uzeti i neki auto, ali onaj ko je stedio ili na kredit, kao i da su cene ocekivani, ali i da se vidi napredak automobilske industrije u tehnoloskom smislu.

Cenovnik:

Podsećamo, radno vreme sajma je od 10 do 20 časova, a poslednjeg dana, u nedelju 31. marta, 10-19 časova. Cena pojedinačne ulaznice je 400 dinara, grupne 300 dinara, grupne za đake i studente 200 dinara. (Grupna poseta podrazumeva posetu više od 20 osoba/učenika. Za kupovinu grupnih ulaznica potrebno je dostaviti spisak osoba sa punim imenom i prezimenom, overen pečatom firme ili škole i potpisom ovlašćenog lica). Ulaznice za "Family Day" su 800 dinara (ulaznica važi za decu do 16 godina starosti u pratnji roditelja). Parking u krugu sajma plaća se 150 dinara po započetom satu.

Prva Zvezda i najskulji model ovogodišnjeg sajma je Rols Rojs u crvenoj boji, a njegova cena je 411.000 evra. Najskuplji je na sajmu, ali nije na prodaju već “samo služi za gledanje”. Posetioci koji žele da kupe automobil, a ne samo da gledaju izvesno će pre otići do Škode, Fijata i Dačije jer su modeli najjeftinij na sajmu.

Foto: Tanjug

Kako smo saznali, ove godine klasični porodični automobile uspupaju mesto džipovima za kojima potražnja raste. Te džipove ugavnom kupju žene.

- Kod ženske populacije čak 60 odsto žena želi da kupi ovaj model - rekla je Irena Trifunović iz Opel Srbija.

#Automobil

#sajam

'