AKTUELNO

BMW Grupa je spremna da svoju ponudu automobila i motocikala potpuno izmeni i radikalno uvede hibridna i potpuno električna vozila, ali će i modeli sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem ostati deo njene ponude.

U dugačkom saopštenju, najzanimljivija informacija, inače vrlo šturo spomenuta, je da BMW uskoro sprema promenu pogona na polovini vozila BMW Grupe iz trenutne game, a potpuna revolucija počinje već sledeće godine.

Čuveni bavarski proizvođač navodi da će 50 odsto tradicionalnih verzija pogonskih sklopova biti eliminisano od 2021. nadalje, na prelazu ka stvaranje "poboljšanih, inteligentnih arhitektura vozila u korist dodatnih elektrifikovanih pogonskih sklopova".

U najavi se ne navode detalji o određenim modelima, ali je prelazak na elektrifikaciju jasan. Počevši od 2021. godine, BMW će preduzeti veće korake u prelazu sa pogonskog sistema sa unutrašnjim sagorevanjem na hibridne i električne sisteme.

To ne znači da će polovina trenutnih BMW modela nestati u narednim godinama, iako je verovatno izvesno proređivanje njihove ponude. Treba napomenuti da se ovi planovi odnose na celu BMW Grupu, a ne samo na BMW modele, prenosi Klix.

Inače, BMW je objavio da je tokom 2019. godine zarada grupacije rasla, i da su prihodi, koji uključuju i BMW motocikle, Mini i Rolls-Royce, prvi put u istoriji premašili su 100 milijardi evra.

#BMW

'