AKTUELNO

Kineski proizvođač automobila napravio je novi električni model koji bi mogao da bude konkurent „Tesli 3“.

Model „Ikspeng P7“ najozbiljniji je kineski konkurent „Tesli“, iako se u ovoj zemlji trenutno proizvodi 12 automobila koji se nadmeću sa američkim električnim automobilom.

Međutim, „Ikspeng P7“ je kineski model koji do sada ima najveću autonomiju — sa jednim punjenjem može da pređe 706 kilometara, kako je zvanično saopšteno. To je 38 kilometara više nego što može da pređe „Tesla 3“, prenosi specijalizovani portal „Insajd EV“.

„Ikspeng P7“ je i jeftiniji nego američki takmac, koji takođe ima proizvodnju u Kini. Početna cena kineskog modela je oko 32.000 dolara, dok je u slučaju „Tesle 3“ to gotovo 46.000 dolara.

Ovaj model dug je 4,9 metara, ima međuosovinsko rastojanje od skoro tri metra i motor od 263 konjske snage, zahvaljujući kome ubrzava od nula do 100 za 6,7 sekundi.

„Iskepng P7“ ima opciju i upravljanja bez vozača, zahvaljujući najmodernijoj tehnologiji koja je ugrađena, navode iz te kompanije.

Sa druge strane, brojni kineski proizvođači žele da preotmu tržište „Tesli“, koji je veoma popularan u Kini.

Nedavno je i kineski proizvođač automobila „NIO“ dobio finansijsku injekciju državnih struktura od čak milijardu dolara, kako bi napravio model konkurentan „Tesli“.

#Tesla auto

<
'