AKTUELNO

Oboren rekord u broju prodatih ulaznica.

Interesovanje posetilaca na ovogodišnjem 53. Međunarodnom salonu automobila u Beogradu, za kupovinu novih vozila veće je nego ranije, a oboren je i rekord u broju prodatih ulaznica.

Prema nezvaničnim podacima, samo za vikend, prodato je 1.500 automobila. To je, prema pisanju pojedinih medija, skoro polovina od prošlogodišnje prodaje, koja je iznosila ukupno 3.000 komada što je, kako navodi, bila najveća prodaja još od 2008. godine.

- Nemamo još tačan podatak, ali veliki broj uvoznika sa kojima sam razgovarao kaže da prodaja nikada nije bila bolja, i to prvih dana salona - istakao je predsednik Srpske asocijacije uvoznika novih automobila Miloš Petrović. On je dodao da su na salonu, na kojem izlažu 34 automobilska brenda, "skoro svi prodali po pedesetak vozila".

Mediji pišu i da se ne prodaju samo najjeftinija vozila nego i ona iz premijum klase. Većina skupljih vozila prodaje se za keš, a kod jeftinijih taj odnos je nešto povoljniji u korist kupaca koji do novog vozila dolaze uz pomoć kredita.

#Automobil

#Prodaja

#rekord

#sajam

'