AKTUELNO

Novopečeni vlasnik polovnog Mercedesa AMG A45 nije uspeo da se obuzda pa je odmah nakon kupovine ovog sportskog automobila izjurio na put.

S obzirom da je u pitanju model sa skoro 400 "konja", adrenalin je proradio pa je vlasnik odlučio da malo "nagazi gas". Dodatni problem je bio što vozilo nije bilo osigurano.

Ovakva vožnja nije promakla policiji u Hejvudu, u Engleskoj. Kako je na Tviteru objavila lokalna policijska uprava, vozač je jurio kao da je ukrao automobil, pa su odlučili da ga zaustave.

Ispostavilo se da je vlasnik Mercedes kupio pre samo 60-ak minuta, ali i da ga pre vožnje nije registrovao. Vožnja neregistrovanog automobila nije samo neodgovorna i opasna, već i vrlo skupa, a to u ovom slučaju znači oduzimanje vozila.

Policajci su upravo to i učinili, a trenutno se ne zna da li će se preko 20.000 evra vredan auto naći pod valjcima bagera i biti uništen ili će se pojaviti na aukciji. U svakom slučaju, sada već bivši vlasnik može da se oprosti od svog automobila.

Podsećamo, Mercedes AMG A45 prethonde generacije za pogon koristi 2.0 turbo-benzinac sa 381 KS (280 kW) i 475 Nm.

Ovaj automobil od 0 do 100 km/h stiže za samo 4,2 sekunde pre nego što razvije maksimalnih, elektronski limitiranih 250 km/h.

#Mercedes

#Policija

#oduzimanje

'