AKTUELNO

Vlasnik i direktor Televizije Pink Željko Mitrović i Pinkov razvojno istraživački centar danas su uspešno odvojili flying car od zemlje.

Željko Mitrović, koji je u javnosti sve češće zastupljen kao inovator i vizionar, objavio je danas da je leteći automobil odvojen od zemlje i to sa samo 30 odsto snage motora.

- Danas sam, sa ekipom Pinkovog istraživačkog i razvojnog centra, uspešno odvojio moj flying car od zemlje bez obzira na bezbednosne sajle i tegove, i to sa samo 30% snage motora! Sada se za prelet preko Beograda čekaju samo atesti i odobrenje kontrole leta! - napisao je Mitrović na svom Instagram nalogu.

Mitrović je naveo da je letelica potpuno spremna za njegov čuveni let preko Beograda.

- Na snimku se vidi letelica koja je vezana sajlama, tako da smo je podigli samo malo, pre svega iz bezbednosnih razloga, dok svi atesti ne budu stigli - dodao je on.

Mitrović je rekao da je posebno zadovoljan zato što će ovo biti prvi oktohopter sa kabinom i manuelnim upravljanjem, koji će biti lansiran u svetu.

- Mislim da je ovo jedan flying car koji će prvi put, čini mi se, na celoj planeti, biti spreman za industrijsku proizvodnju i masovnu upotrebu - zaključio je Željko Mitrović.

Podsetimo, vlasnik TV Pink, još sredinom maja najavio je da će napraviti leteći automobil, kojim će preleteti Beograd ove godine.

#Flying car

#Televizija Pink

#Željko Mitrović