AKTUELNO

Korisnici će verovatno biti vrlo besni.

Lior Koen, globalni direktor za muziku u kompaniji Jutjub, susreće se sa ozbiljnim problemima. Ovaj poznati producent, koji je doveden u Jutjub da izgladi odnose sa muzičkom industrijom, rekao je u intervjuu za „Rikod” da kompanija ima rešenje kako da pomogne svom Kontent ID timu da zaustavi korisnike koji kače cele albume bez dozvole umetnika izdavača. Ovo je problem koji godinama unazad muči Jutjub i koji je razbesneo muzičku industriju.

Foto: Pixabay.com

- Kada sam rekao Kontent ID timu za albume, rekli su mi: Da, preskočili su našu proveru identiteta sadržaja tako što su ubrzali tempo muzke, pomalo. Već imamo rešenje za to. Naložio sam im da me provedu kroz proces. Osećao sam se ponosnim da mogu zaista razgovarati sa ljudima u industriji koji su imali osećaj za Kontent ID, i pronalazili loš sadržaj i mogu reći da imamo tim koji je posvećen popravljanju toga - rekao je Koen.

Jutjub želi da ukloni pune muzičke albume sa svoje platforme, zato što ugrožavaju muzičku industriju, ali mu to baš i ne polazi za rukom. Jednostavna pretraga na sajtu će pokazati da još uvek postoji veliki problem sa nelegalno okačenim sadržajem na servisu. Pretragom "full albums" možemo pronaći klasike, poput Marlijevog Legend opusa, Nirvanine Nevermind i mnoge druge. Na nekima su i linkovi za preuzimanje u slučaju da im je album blokiran.

Foto: Pixabay.com

Mnogi od ovih video snimaka su monetizovani od strane izdavača, sa reklamama pre početka i u sredini, na primer Dr. Dre i njegov mega-popularni album 2001, ali licence za video su vezane za pojedinačne pesme ne za ceo album.

To znači da, ako jedan korisnik okači ceo album a drugi samo okači jednu pesmu sa tog albuma i oba dobiju isti broj pregleda, isplata izdavaču bi bila ista za oba. Ovo očigledno ne odgovara izdavačima, koji gube velike količine novca, u zavisnosti koliko pesama ima na albumu.

Foto: Pixabay.com

Kao što se može očekivati, muzička industrija nije ni najmanje srećna, gde mnogi izvori iz industrije izražavaju frustraciju sa novom i unapređenom Jutjub kontrolom piraterije, zbog toga što se "bukvalno ništa nije promenilo."

#Internet

#Youtube

#album

'