AKTUELNO

Popularna društvena mreža će uskoro do svih svojih korisnika početi da traži da unesu datum svog rođenja, što se mnogim "influenserkama" baš i neće svideti.

Instagram će od korisnika početi da traži da potvrde svoje datume rođenja kao deo napora za uvođenje novih bezbednosnih usmerenih na mlade, objavila je ta društvena mreža u vlasništvu Facebooka.

Instagram radi na verziji aplikacije za decu mlađu od 13 godina, što je navelo američke pravnike da pozovu Facebook da odbaci te planove, objašnjavajući da postoje "jasni podaci o tome da nije uspeo da zaštiti decu na svojim platformama".

Iz Instagrama na to odgovaraju da će "obezbediti prava iskustva" i toj grupi korisnika, prenosi Hina.

Pri otvaranju profila na Instagramu, korisnici će morati da upišu svoj datum rođenja, a ako to ne učine, nekoliko puta će im iskočiti obaveštenje da unesu taj podatak. U jednom trenutku će morati da upišu datum rođenja, ako žele da nastave da koristite aplikaciju, naveo je Instagram.

Delfin umirao zarobljen u debeloj najlonskoj mreži, obalska straža brzo reagovala
Promene će uticati samo na one korisnike Instagrama koji prethodno nisu podelili datum rođenja u aplikaciji.

Iz Instagrama dodaju da su svesni da bi neki korisnici mogli da unose lažni datum rođenja, dodajući da razvijaju nove tehnologije za rešavanje tog problema.

Autor: