AKTUELNO

Aplikacije su prestale sa radom nešto pre 18 sati, što ovaj prekid čini najdužim od kada postoje.

Nakon višečasovnog prestanka rada najpopularnije društvene mreže Fejsbuk, Instagram kao i aplikacije Vacap, ponovo je sve proradilo tačno u ponoć.

Foto: Pixabay.com

Tri aplikacije - koje su sve u vlasništvu Fejsbuka i rade na zajedničkoj infrastrukturi - sve su potpuno prestale da rade nešto pre 17 sati. I drugi proizvodi koji su deo iste porodice aplikacija, poput Fejsbuk Vorkplejsa, takođe su prestali da rade.

Podsetimo, hiljade korisnika Instagrama i Fejsbuka od oko 17.30 sati po srpskom vremenu nisu mogli da koriste svoje društvene mreže!

Foto: Printscreen

Posetioci Facebook stranice jednostavno su videli stranicu sa greškom ili poruku koju njihov brauzer nije mogao povezati. Aplikacije Vacap i Instagram nastavile su raditi, ali nisu prikazale novi sadržaj, uključujući poruke poslane ili primljene tokom problema.

Prekidi na Fejsbuku se dosad dešavali relativno retko, a ovo je prvi put da je kolaps trajao punih sedam sati.

Foto: Unsplash.com

Jedan od direktora kompanije Klaudfajer Dejn Knet objasnio je u komentaru na celu ovu situaciju da su BGP (border gateway protocol rute), koje pomažu mrežama da izaberu najbolji put za isporuku internet saobraćaja - “povučene sa interneta“.

#Facebook