AKTUELNO

Zvuči bizarno, ali stvarno deluje.

Ako vam je telefon pun smeća, a vi želite da oslobodite nešto memorije - onda skinite još smeća. Naizgled, radi se o čudnom savetu, ali stvarno deluje.

Ovaj novi trik omogućava ljudima da dobiju dodatan prostor na svome Ajfonu jednostavno tako što skinu još novih aplikacija, i na taj način prevare svoj telefon nateravši ga da pomisli da je potrebno da očisti nešto prostora, prenosi Independent.

Kako bi to postigli, sve što treba da učinite jeste da skinete neku veliku aplikaciju koja zauzima više prostora nego što vam je ostalo na ajfonu. Vaš uređaj će automatski da počne da čisti memoriju i da stvara potreban slobodan prostor. Jedna od preporučljivih aplikacija za tako nešto je "Heartstone", jer je istovremeno stvarno velika i potpuno besplatna. Ali možete skinuti i bilo koju drugu aplikaciju a zatim je izbrisati čim sistem počne da čisti prostor.

To se može odnositi na brisanje stvari koje su kopirane u fotografijama, kao i na smanjivanje raznih podataka s aplikacija. Neke aplikacije mogu toliko da narastu da zauzimaju i ceo gigabajt prostora, što može da bude veliki problem za telefon sa 16 gigabajta.

Ova nova tehnika u stvari je samo poboljšana verzija starije, kojom biste prevarili svoj telefon da nameravate da skinete veliki film. Telefon bi zatim pokušao da napravi mesta za njega tako što bi počistio sve nepotrebne podatke, a zatim biste vi mogli da koristite oslobođeni prostor za bilo šta. Međutim, taj trik prestao je da funkcioniše sa iOS-om 10, koji je izašao u septembru.

I. P.

#Apple

#Mobilni telefon

#iPhone

'