AKTUELNO

Prilikom odabira osveživača vazduha trebalo bi voditi računa o ličnim preferencijama, jer svako od nas ima manje ili više osetljivo čulo mirisa.

Ponuda osveživača vazduha za automobile je bogata, pa bi stoga trebalo napraviti dobru selekciju i utvrditi koje eterično ulje vožnju čini prijatnijom, odnosno koje su to mirisne note koje bi trebalo izbegavati.

Najvažnije je da miris unutrašnjosti utomobila ne ometa vozača u vožnji. Stoga se preporučuju lake mirisne note koje vozača drže budnim i ne ometaju njegovu pažnju.

U kolima se vrlo često nalaze deca, pa bi bilo dobro da se prilikom odabira vodi računa o tome da osveživač bude umirujuć i ne izaziva mučnine. Aromaterapija sa mirisom lavande i đumbira je najbolja preporuka ukoliko ne podnosite jake mirise.

Da ne preterate sa količinom mirisnih čestica koje se nalaze u vazduhu, najbolje je upotrebljavati dozer. Svakako, neprijatni mirisi koji su posledica prljavštine i nedostatka higijene u vozilu ne mogu biti zamaskirani osveživačem. Koliiko god da koristite osveživač pranje i čišćenje je najbolji lek protiv neprijatnih mirisa. U suprotnom, putnicima će zbog smrada verovatno jedva čekati da napuste vozilo što pre.

Kada primetite da je osveživač u potpunosti ispari odmah ga izbacite iz vozila.

#Automobil

#Čišćenje

'