AKTUELNO

Nedavno se pojavila nezvanična verzija Gmaila koja je donela novu mogućnost korisnicima Androida. Gugl još uvek nije službeno objavio te informacije, ali se očekuje de će ovaj dodatak uskoro biti omogućen svim njegovim korisnicima.

U kod novog ažuriranja Gmaila dodata je komanda “menu schedule send” koja služi da se poruke napišu i pripreme, a zatim zakažu za slanje u nekom trenutku u budućnosti.

Za sada postoje samo neslužbene aplikacije i dodaci koji to mogu, što pokazuje da ima interesovanja za takve opcije, piše Digital Trends.

Ovaj dodatak posebno bi mogao da bude koristan službama za odnose s javnošću, ljudima koji šalju poruke primaocima u drugoj vremenskoj zoni ili onima koji žele da poruka stigne u baš određeno vreme.

Nova opcija zakazivanja slanja pošte nije samo Googlov patent. Korisnici Microsoftovog Outlooka već ga koriste prilikom pisanja poruka, ali opcija je dostupna samo za način rada izvan mreže.

Gugl još uvek nije službeno najavio zakazivanje e-pošte, niti daje naznake kada će usluga stići.

Kako je ova verzija Gmaila za Android dospela u javnost nije poznato, ali pretpostavlja se da je legitimna s obzirom na to da ju je Google tajno potpisao, kako prenosi Digital Trends.

Foto: Pink.rs

Ipak korisnici Gmaila će morati da sačekaju zvaničnu verziju jer, čak i da aplikacija sadrži tačan kod, usluga verovatno još nije aktivna ili je trenutno dostupna samo nekolicini beta testera.

S nedavno redizajniranim Gmailom, Gugl je predstavio još nekoliko alata koji pomažu korisnicima.

Uvedeno je odlaganje čitanja poruke za kasnije (snooze), podsetnik na neodgovorene poruke (nudge), automatski odgovori, kao i ograničavanje prosleđivanja poruka.

- Sada možete brzo da izradite i uredite pozivnice putem kalendara, sačuvate ideje u odeljku “Keep” i upravljate datotekama u “Zadacima” s bočne strane u pristigloj pošti - rekli su iz kompanije.

#Gmail

#Google

#Poruka

'