AKTUELNO

Ako ste imali ovakav problem sa svojim nalogom - HAKOVANI STE!

Nedavni hakerski napad na društvenu mrežu Fejsbuk pogodio je pet miliona Evropljana od 50 miliona naloga ukupno pogodjenih, rekla je danas za Frans pres evropska komesarka za pravosudje Vera Jurova.

Kompanija Fejsbuk je navela da je preduzela mere za otklanjanje bezbednosnog problema i da je obavestila nadležne organe.

Prema osnivaču i direktoru Fejsbuka Marku Zakerbergu hakeri su uspeli da dodju do informacija koji su sadržani u profilima korisnika.

- Znaću više za nekoliko sati ili nekoliko dana ali prema onome što znamo pet miliona Evropljana je pogodjeno medju 50 miliona pogodjenih profila, što je neverovatan broj - rekla je Jurova na evropskom sastanku u Luksemburgu.

Foto: Tanjug

Ovaj hakerski napad velikih razmera ponovo je podstakao kritike te drušvene mreže, već ozbiljno poljluljane raznim skandalima, pogotovo oko zaštite ličnih podataka.

Jurova je rekla da uprava Fejsbuka treba da zna da li kontroliše situaciju.

Ona je dodala da veličina čini Fejsbuk teškim za urpavljanje ali da mora to da uradi zato što sakuplja podatke i zaradjuje ogroman novac koristeći naš privatni život kao robu.

Jurova je rekla da brzo otkrivanje novog hakerskog napada od strane Fejsbuka pokazuje da deluju nova evropska pravila o zaštiti podataka koja su stupila na snagu ove godine.

Oko 90 miliona korisnika moralo je da ponovo resetuje svoje lozinke kako bi njihovi nalozi bili sigurni.

#Facebook

#haker

'