AKTUELNO

Dva i po sata trajali su pregovori rektorke Univerziteta u Beogradu Ivanke Popović i grupe studenata iz Udruženja "1 od 5 miliona", koji već 11 dana blokiraju tu zgradu, ali do do dogovora o deblokati ni danas nije došlo.

Pregovori se nastavljaju sutra, rektorka Popović kaže da je razgovor sa studentima bio "konstruktivan" i da veruje da su korak bliže dogovoru.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Verujemo da smo korak bliže dogovoru. Sutra nastavljamo sa razgovorima i verujem da ćemo na najbolji mogući način za Univerzitet u Beogradu doći do rešenja koje će koristiti celoj akademskoj zajednici - rekla je rektorka okupljenim novinarima ispred zgrade Rektorata.

Predstavnica studenata Valentina Reković navela je da su studenti danas bili "odgovorni i konstruktivni".

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ona kaže da su razgovori išli u dobrom pravcu i da su u konsultaciji sa profesorima koji su ih podržavali i posećivali u toku blokade, zaključili da je svima u interesu da što pre "na čistac izvede" doktorat Siniše Malog.

- Zajednički cilj je da univerzitet što pre počne da radi i da se reši taj problem - rekla je ona.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Studenti kažu da će blokada trajati sve dok traju pregovori i da službe neće početi da rade.

Početak pregovora sa studentima usledio je pošto je Popović u jučerašnjem saopštenju osudila ulazak aktivista vladajuće stranke u zgradu Rektorata tokom protesta studenata, odnosno blokade zgrade, 13. septembra.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Popović je pre nekoliko dana rekla da razgovori moraju biti nastavljeni, jer je to jedini način da se dođe do rešenja.

- Nama je od ključnog značaja da stručne službe u Rektoratu počnu da rade. Nadamo se da ćemo u razumnom roku sesti za sto da privedemo priču kraju - navela je Popović pre nekoliko dana na zajedničkoj sednici članova Senata, Saveta i Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu.

#Beograd

#Protest

#Rektor

#Univerzitet

'