AKTUELNO

Predstavnici turističkih agencija spremno su dočekali početak Sajma turizma kako bi svojim atraktivnim ponudama privukli što više zainteresovanih kupaca. S toga, u Grčku možete putovati za samo 39 evra.

Velika gužva već prvog dana Sajma turizma nagovestila je da se unutra kriju pristupačne ponude za svačiji džep. 1100 izlagača iz 56 različitih zemalja, u naredna tri dana, predstaviće svoju ponudu.

Popusti dosežu do neverovatnih 55 odsto. Viza posetilaca koje smo juče zatekli u sajamskim halama bila je "što jeftinije to bolje", a to bolje je prisutno na svakom drugom koraku.

Foto: Pixabay.com

Najjeftinije ponude su, kao i svake godine, za Grčku. Tako, zavisi od štanda do štanda, u ovu prelepu mediteransku zemlju možete putovati za 39 evra, boraviti u njoj sedam dana i imati povratnu autobusku kartu. Naravno, ovo je majska ponuda, oni kojima taj period odgovara juče su zadovoljno trljali ruke.

Ukoliko pak volite septembar, ponuda je malo skuplja, ali ništa drastično. Na ostrvo Tasos u septembru i oktobru možete putovati za neverovatnih 79 evra, 10 dana plus autobuska povratna karta.

Foto: Pixabay.com

Pored Grčke, ove godine sve je više turista koji zastaju na štandu Turske. Prošle godine su turisti bili uplašeni zbog situacije u ovoj zemlji, ali sve to je uticalo i na cenu, pa sada u Tursku možete putovati 10 dana za 180 evra.

- Ove godine se u velikom svetlu vraćaju Turska i Egipat. Vidimo da su turisti zainteresovani za ove destinacije i čini nam se da će ovo biti najposećeniji Sajam do sada - rekli su nam u jednoj agenciji.

Foto: Pixabay.com

Naravno, za avanturiste, ali i za one sa "dubljim džepom", imaju specijalne ponude od čak nekoliko hiljada evra.

EGZOTIKA ZA ONE SA DUBLJIM DŽEPOM

Putovanje kruzerom traje čak 106 dana tokom kojih zaista oplovite svet. Za ovo zadovoljstvo potrebno je da izdvojite "tričavih" 13.919 evra po osobi.  U skuplje aranžmane spadaju i krstarenje Mauricijusom, Sejšelima i Madagaskarom u trajanju od 15 dana, za koje je potrebno izdvojiti najmanje 2.499 evra po osobi, dok Kuba, Jamajka, Kajmanska ostrva i Meksiko bez prevoza iz Beograda do tamo i nazad, koštaju od 469 evra.

Kina i Rusija prvi put izlažu na Sajmu, a baš ponuda za Moskvu se izdvaja kao jedna od najatraktivnijih i iznosi "svega" 2800 evra, 10 dana plus prevoz.

Foto: Pixabay.com

Pored toga, svakako su u ponudi i egzotične destinacije, pa tako na Bali, Tajland ili Kubu možete putovati već od 586 evra.

POVOLJNE KARTE NA ŠTANDU ER SRBIJE

Srpska avio-kompanija uvela je nove letove, a tokom trajanja Sajma turizma cene za pojedine destinacije kretaće se od 18 evra, bez aerodromskih taksi.Svaki 20. kupac karte na štandu Er Srbije u Hali 1 dobiće povratnu kartu u ekonomskoj klasi za Veneciju, za koju letovi počinju od 1. juna, a svaki 100. kupac dobiće povratnu kartu u ekonomskoj klasi za Njujork, ukoliko daju tačan odgovor na kviz-pitanje o avio-prevozniku.

Ljubitelji Italije i Španije moraće da izdvoje od 290 evra, ukoliko se ove godine odluče za jednu od ove dve zemlje.

Foto: Pixabay.com

Dakle, pravac Sajam turizma, izaberite odgovarajuću ponudu i uživajte u vašem odmoru.

Nemanja Petričević

#Beogradski sajam

#Grčka

#Moskva

#Rusija

#Turizam

#Turska

'