AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić učestvovao je na konferenciji ''Ekonomist: Svet u 2020. godini'' koje se odžava u zgradi Narodne skupštine Republike Srbije. Tom prilikom se osvrnuo na ono što je do sada urađeno u prestonici, kao i koje novine očekuju Beograđane naredne godine.

- Učestvovao sam na konfernciji ''Ekonomist: Svet u 2020. godini'' gde sam poručio da se Beograd ubrzano razvija i rešava probleme koji se nisu rešavali decenijama.

Foto: Facebook.com/Goran Vesić

Kako je Vesić ukazao, prva stvar koju je neophodno srediti u prestonici je potpuno sređivanje saobraćajne infrastrukture.

- Beograd više ne može da funkcioniše bez metroa, koji počinje da se gradi 2020. godine. Vrednost projekta je oko četiri milijarde evra, s mrežom od 42 kilometra za prve dve linije. Istovremeno se radi na proširenju gradske železnice – Bg voza. Takođe nas očekuje i širenje tramvajske mreže za više od 40 kilometara, i tada možemo da pričamo o ekologiji i održivom razvoju - naveo je Vesić.

Foto: Facebook.com/Goran Vesić

Kada su u pitanju novi infrastrukturni radovi u Beogradu, Vesić je kazao da se kreće sa izgradnjom fabrike za preradu otpadnih voda ''Veliko selo”.

- Ugovor je potpisan i vrednost prve faze je 285 miliona evra. Fabrika će pokriti milion i po stanovnika prestonice i očekuje se izgradnja još četiri manje fabrike, čija je vrednost između 10 i 20 miliona evra - rekao je Vesić.

Foto: Facebook.com/Goran Vesić

Prema njegovim rečima, u Borči će poćeti izgradnja velikog tehnološkog parka, kao i izgradnja sličnog kompleksa u Staroj šećerani, a uz sve to, počinju radovi i na prostoru bivše Termo-centrale na Dorćolu.

- Beograd se razvija ubrzano. Mi gradimo Beograd po meri svih građana, jer volimo naš grad - zaključio je Vesić.

Foto: Facebook.com/Goran Vesić

#Goran Vesić

'