AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas, gostujući u Jutarnjem programu TV „Hepi”, da je Grad Beograd ugasio veliku kotlarnicu na mazut u Sportskom centru „Mirko Sandić” na Vračaru.

– Grad Beograd je danas ugasio veliku kotlarnicu u kojoj je trošeno oko 150 tona mazuta i lož-ulja godišnje. Ova kotlarnica se nalazila u stambenoj zgradi u Ulici Radovoja Koraća broj 6, a iz nje se grejao SC „Mirko Sandić” na Vračaru - rekao je Vesić.

Kako je on rekao, kotlarnica je sagrađena 1970. godine, sa dva kotla i dva gorionika snage dva megavata po gorioniku i trošila je 150 tona godišnje mazuta, a od prošle godine prebačena je na lako lož-ulje zbog ekoloških propisa. Koliko je ova kotlarnica zagađivala vazduh, najbolje znaju stanari okolnih zgrada, ali i šire na Vračaru.

- Da ne govorimo o tome da je kotlarnica u stambenoj zgradi bila pretnja po bezbednost stanara, jer je uvek mogla da se desi havarija, kao što se i dogodilo 10. oktobra 2014. godine, kada je jedan kotao eksplodirao – rekao je zamenik gradonačelnika.

Vesić je naveo da je priključenjem Sportskog centra „Mirko Sandić” na centralno grejanje obezbeđeno da se vazduh u okolini više ne zagađuje, da se čuva životna sredina i obezbede bolji uslovi u kojima treniraju sportisti i građani.

– Gašenje ovakvih kotlarnica konkretni su koraci ka tome da se smanji zagađenje vazduha – poručio je Goran Vesić.

#Goran Vesić

'