AKTUELNO

Osnovna škola "Stevan Sremac" napravila najlepšu reciklažnu jelku.

Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća“, drugu godinu zaredom organizovalo je novogodišnju, edukativno-kreativnu akciju „Upotrebi maštu – pokreni reciklažu“. U akciji su učestvovali učenici od prvog do četvrtog razreda, a njihov zadatak je bio da naprave novogodišnju jelku od reciklabilnog otpada.

Odeljenje IV/3 OŠ “Stevan Sremac” iz Borče je ove godine napravilo najlepšu jelku od reciklažnog materijala i kao nagradu za njihov trud JKP “Gradska čistoća” im je poklonilo laptop računar, koji će im, nadamo se, olakšati svakodnevni rad i učenje. Sama činjenica, da je u ovogodišnjoj edukativno-kreativnoj akciji “Upotrebi maštu-pokreni reciklažu” učestvovalo čak 35 beogradskih osnovnih škola, govori da nam deca poručuju da ne zaboravimo da njima u nasledstvo moramo ostaviti zdravu planetu, jer će cenu naših pogrešnih postupaka plaćati upravo oni.

Foto: Foto/Gradska čistoća

- U poslednje vreme se puno govori o zagađenju vazduha i čini se da svi očekuju da se problem reši za dan, što naravno nije moguće. Ono što je moguće, a u čemu treba da učestvuje svaki pojedinac, jeste da zajedno mnogo intenzivnije nastavimo da radimo na očuvanju životne sredine – rekao je Marko Popadić, direktor JKP "Gradska čistoća" i podsetio da je jedan od načina da naš grad bude zdravo mesto za život, da recikliramo.

Foto: Foto/Gradska čistoća

- Zato intezivno radimo na edukaciji najmlađih i ova akcija je samo jedna u nizu. Drago mi je što su najmlađi Beograđani već svesni važnosti reciklaže i nadamo se da svoja znanja primenjuju i prenose i članovima svojih porodica. Zato smo njihov trud, kreativnost i znanje i nagradili - istakao je Popadić.

Pored obavljanja osnovnih delatnosti, JKP „Gradska čistoća“ u toku godine sprovodi brojne društveno odgovorne akcije i kampanje, koje su usmerene na podizanje svesti javnosti o značaju i prednostima reciklaže za zaštitu životne sredine. U tom smislu veoma je bitno da deca od malena imaju svest da se reciklabilni otpad i dalje može koristiti, ali i da steknu naviku da takve materijale odvajaju i predaju službama koje se bave prikupljanjem i reciklažom.

Foto: Foto/Gradska čistoća

#Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća“

#Osnovna škola "Stevan Sremac

'