AKTUELNO

U rakovičkom naselju Kneževac završeni su radovi na izgradnji fekalne i kišne kanalizacije u ulicama Mome Stanojlovića, 17. oktobar i Kneževačka, i na taj način je razdvojeno odvođenje otpadnih i atmosferskih voda u tom delu grada.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je danas u Kneževcu, gde je razgovarao sa građanima, da su po završetku radova 34 kuće priključene na kanalizaciju i da je ukupno izgrađeno oko kilometar fekalne i kišne kanalizacije, a vrednost radova je iznosila je oko 30 miliona dinara.

Foto: Foto/Beograd.rs

Kako je dodao, u planu je nastavak izgradnje parking mesta, početak radova u Borskoj i ulici Pere Velimirovića.

Završetak radova u Bulevaru Patrijarha Pavla, zamenik gradonačelnika vidi kao jedan od najvažnijih projekata u Rakovici, koji predstavlja vezu sa centralnim delom grada.Prema njegovim rečima, ideja je da se do 2025. godine završe radovi na bulevaru, do okretnice broj tri u Kneževcu.

Foto: Foto/Beograd.rs

Vesić napominje da je u Rakovici urađeno jedno dečje igralište, da su uvedene dve nove autobuske linije, 502 i 507, kao i da je do sada ukupno asfaltirano preko 100 ulica.

Foto: Foto/Beograd.rs

Kao širi plan za budućnost, Vesić navodi izgradnju kanalizacije u ulici Hajduk Veljkova u Rakovici, izgradnju parkinga u ulici Prvoboraca, izgradnju fiskulturne sale u OŠ "14. oktobar", asfaltiranje ulica, kao i izgradnju malog parka u tom delu grada.

Foto: Foto/Beograd.rs

JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" na zahtev opštine Rakovica je izradio projektnu dokumentaciju za izgradnju kanalizacije u ulicama u toj opštini, a Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je sprovela javnu nabavku za izvođenje radova.

Izgradnja kanalizacije dovodi do zatvaranja postojećih septičkih jama za brojne porodične objekte.

#Beogradski vodovod i kanalizacija

#Goran Vesić

#Kneževac

'