AKTUELNO

Lomljenjem slavskog kolača, danas je u Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" obeležena krsna slava te zdravstvene ustanove - Sretenje gospodnje.

Tom prilikom uručene su zahvalnice za doprinos razvoju Instituta, a među zvanicama bili su i predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Vesić je rekao da Institut svake godine s ponosom slavi svoju slavu i da je to lepa tradicija.

Foto: Tanjug/BEOINFO/ SEKRETARIJAT ZA INOFRMISANJE GRADA BEOGRADA

Zaposlenima je u ime Grada Beograda čestitao slavu i poželeo da imaju još bolje uslove, manje posla i više naučnih uspeha.

Vesić je pre obeležavanja slave obišao radove na izgradnji Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 2", a kako je rekao, to je najbolji poklon koji zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi mogu da dobiju.

- Sledeće Sretenje oni će dočekati u zgradi koja će već biti pod krovom, a možda će se već tada i opremati - naveo je Vesić.

Nakon lomljenja slavskog kolača, prisutnima se obratio direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" Milovan Bojić.

Foto: Tanjug/BEOINFO/ SEKRETARIJAT ZA INOFRMISANJE GRADA BEOGRADA

On je istakao da je ta zdravstvena ustanova prošlu godinu završila sa najvećim brojem operacija na srcu u Evropi, a osvrnio se i na radove na izgradnji "Dedinja 2".

- Nema više 'Bojićeve rupe' u susedsvu, 'Dedinje 2' napreduje neverovatnom brzinom i približava se i onaj dan, ono Sretenje koje ćemo dočekati u novoj zgradi - rekao je Bojić.

On je uručio dve zahvalnice za uspešan i dugotrajan doprinos razvoju Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" - jedna doktoru Stevanu Nastasiću, a druga postuhmno doktoru Živoradu Jociću, koju je primio njegov sin.

#Goran Vesić

'