AKTUELNO

Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća” u koordinaciji sa beogradskim opštinama, otpočelo je akciju zamene oko hiljadu dotajalih i oštećenih kontejnera postavljenih na beogradskim ulicama.

JKP „Gradska čistoća“ planira da u naredna tri meseca, sa ulica svih deset beogradskih opština, koje su u nadležnosti preduzeća, povuče nadzemne kontejnere koji su u najlošijem stanju i zameni ih potpuno novim kontejnerima.

Akcija je počela ove nedelje zamenom 110 starih kontejnera na ulicama GO Rakovica u naseljima Petlovo brdo, Stara Rakovica i Miljakovac 2, a po završetku nastaviće se i na preostalih devet beogradskih opština.

Foto: JKP Gradska čistoća Beograd

Marko Popadić, direktor JKP „Gradska čistoća“, kaže da je zamena kontejnera povremeno neophodna.

- Dosta starih kontejnera dotraje, na nekima nedostaju poklopci, na nekima točkići, dok su neki u potpunosti uništeni, jer tokom grejne sezone, često budu žrtve nesmotrenog odlaganja žara i pepela. Zamenkom kontejnera poboljšavamo ne samo izgled grada, već i kvalitet komunalne usluge, ali i olakšavamo posao našim komunalnim radnicima, jer poklopci onemogućavaju rasipanje otpada pored kontejnera, dok točkići olakšavaju njihovo pomeranje – ističe Popadić.

Foto: JKP Gradska čistoća Beograd

„Čistoća” podseća sugrađane da sudovi za odlaganje otpada nisu samo inventar Grada Beograda i JKP „Gradska čistoća”, već da pripadaju i svim Beograđanima, te apeluje na građane da pravilnim korišćenjem pomognu da ih očuvamo kako bi što duže bili u upotrebi.

Foto: JKP Gradska čistoća Beograd

#JKP “Gradska čistoća”

#kontejneri

'