AKTUELNO

JKP „Gradska čistoća“ od sinoć sprovodi opsežnu akciju dezinfekcije javnih površina u okviru prilaza ustanovama zdravstvene zaštite širom Beograda i ova akcija će se kontinuirano sprovoditi sa ciljem da se spreči ulazak korona virusa u zdravstvene ustanove što je od ključnog značaja za njihov rad.

Foto: JKP Gradska čistoća

Kada ekipe završe dezinfekciju prilaza svim zdravstvenim ustanovama u Beogradu, počeće i dezinfekcija površina koje se nalaze u krugu kliničkih centara i bolnica.

Foto: JKP Gradska čistoća

U toku noći ekipe „Čistoće“ rastvorom natrijum hipohlorita izvršile su pranje prilaza KBC „Dr Dragiša Mišović – Dedinje“, KBC „Zemun“, Kliničkom centru Srbije, Urgentnom centru, Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Višegradskoj, Univerzitetskoj dečjoj klinici „Tiršova“, Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“, Institutu za transfuziju krvi Srbije, Klinici za infektivne i tropske bolesti „Prof.dr Kosta Todorović“, Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, GAK „Narodni front“, kao i prilaza domovima zdravlja na GO Stari grad, Savski venac i Čukarica. Akcija se nastavlja tokom dana kako bi se stiglo i do svih ostalih ustanova primarne, sekundarne i tercijalne zdravstvene zaštite na teritoriji svih deset beogradskih opština iz nadležnosti „Čistoće“.

Foto: JKP Gradska čistoća

Tokom vanredne situacije, pored redovnih aktivnosti odnošenja smeća i čišćenja, ekipe JKP „Gradska čistoća“ redovno peru ulice, trotoare, autobuska stajališta i sudove za odlaganje otpada pomoću dezinfekcionog sredstva na bazi hlora, koje je propisala Svetska zdravstvena organizacija kao meru za sprečavanje širenja virusa korone.

Foto: JKP Gradska čistoća

Higijena u gradu Beogradu je u ovom trenutku od ključne važnosti i iz JKP „Gradska čistoća“ zahvaljuju svim sugrađanima koji su sa javnih površina sklonili svoja vozila i tako omogućili ekipama preduzeća da nesmetano obavljaju dezinfekciju ulica, trotoara i autobuskih stajališta. „Čistoća“ će nastaviti sa dezinfekcijom javnih površina koje će se obavljati svakodnevno, u tri smene. Juče je na gradskim ulicama bilo 65 cisterni, 10 auto-čistilica i osam hidro-peračica.

Foto: JKP Gradska čistoća

Sugrađani se mole da u ovim danima ne zanemare i važnost očuvanja i zaštite životne sredine, posebno u naseljima gde je, nažalost, primećeno učestalo formiranje „divljih“ deponija. Iz „Čistoće“ podsećaju da je od ključnog značaja da se otpad pravilno odlaže i isključivo na mesta za to propisana, kako bi ekipe preduzeća u vanrednim okolnostima mogle da budu efikasne u održavanju higijene u gradu Beogradu. Iz „Čistoće“ podsećaju sugrađane da zatvaraju kontejnere nakon odlaganja smeća, kako se ono ne bi osipalo na javne površine i da za to koriste nožne papuče, kako ne bi dolazili u kontakt sa kontejnerom.

Foto: JKP Gradska čistoća

JKP „Gradka čistoća“ apeluje na sugrađane da u komunikaciji sa komunalnim radnicima na terenu drže odstojanje od dva metra, zbog sopstvene, ali i zbog zaštite zaposlenih u „Čistoći“, koji bez obzira na vanrednu situaciju rade 24 časa dnevno u korist svih Beograđana.

Foto: JKP Gradska čistoća

#Dezinfekcija prilaza ustanovama zdravstvene zaštite

#JKP “Gradska čistoća”

'