AKTUELNO

Ulice kojima u Beogradu saobraća javni prevoz, a koji zbog vanrednog stanja radi u specijalnom režimu prevozeći zaposlene, prioritet su ekipa JKP "Beograd puta" u čišćenju od snega koji od sinoć neprestano pada, izjavio je danas izvršni direktor za tehničke poslove JKP "Beograd put" Aleksadnar Svilar.

-Kada se završi sa čišćenjem tih saobraćajnica, prelazi se na ostatak ulica iz prvog i drugog prioriteta. Mi moramo da obezbedimo našim sugrađanima koji imaju radnu obavezu dolaska na posao da mogu neotežano doći na posao i da se vrate svojim kućama - rekao je Svilar za Tanjug. 

Prema njegovim rečima, na snazi je treći stepen pripravnosti, a to znači da je na čišćenju snega angažovano ukupno 70 kamiona i 22 specijalizovana manja vozila, odnosno, oko 150 ljudi. Svilar je kazao da je to sasvim dovoljno vozila za trenutne uslove na terenu, dodajući da temeprature nisu visoke i "idu na ruku" putarima jer se sneg brže topi. 

-Očekuje se da će se snežni pokrivač večeras uvećati za 15 do 20 centimetara, naše ekipe su sve vreme angažovane i na terenu - rekao je Svilar i dodao da JKP "Beograd put" nije imao pozive građana da sneg na nekim mestima nije očišćen. 

-Mogu reći da su naše ekipe odradile dobar posao, s obzirom da sneg od sinoć od 20 časova nije prestajao da pada - konstatovao je Svilar. Ističe da za putare ne važi policijski čas, te da će oni ulice čistiti i od 17 do 05.00 ujutro, a da za to imaju posebne dozvole MUP-a.

#prevoz

#ulice

#Čišćenje

'