AKTUELNO

Ranije u toku dana, pojavila se informacija da bi Evroliga mogla da se nastavi, a da bi grad domaćin završnice najpre ligaškog dela, a potom i završnice najjačeg klupskog košarkaškog takmičenja mogao da bude Beograd, a zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić potvrdio je medijima da je Grad Beograd poslao zahtev za kandidaturu.

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, uputio je 29. aprila pismo Đordiju Bertomeuu, prvom čoveku Evrolige, u kojem je „kandidovao Beograd za organizaciju završnice Evrolige” i izrazio „interesovanje da glavni grad Srbije organizuje završni turnir Evrokupa”.

U Areni bi se igralo bez prisustva publikeBertomeu razmatra mogućnost da organizuje završnicu Evrolige u periodu od 4. do 26. jula u jednom od evropskih gradova. U istom gradu našle bi se sve ekipe koje igraju Evroligu, odigrale sve preostale utakmice u dve dvorane, a potom bi na završnom turniru bio određen pobednik ovog takmičenja. Ekipe će boraviti u gradu u kojem se bude igrala završnica 15 dana ranije na pripremama i karantinu. Utakmice bi se igrale bez publike, a očekuje se da bi u Beogradu, ako glavni grad Srbije dobije ovu organizaciju, u ovom periodu boravilo između tri i četiri hiljade ljudi.

Vesić je podsetio Bertomeua na 2018. kada je Beograd sa velikim uspehom organizovao završni turnir Evrolige i istakao je da Beograd za ovu kandidaturu ima podršku Vlade Republike Srbije.

- Tačno je da sam uputio pismo kandidature Evroligi u ime Beograda. O detaljima naše ponude ne mogu da govorim jer je to poslovna tajna. Takmičimo se sa nekoliko evropskih prestonica koje su bogatije od nas. Verujem da ne postoji bolje i sigurnije mesto u Evropi za organizaciju ovakvog takmičenja od Beograda. Ako se izuzmu fudbalska takmičenja, završnica Evrolige biće najveći sportski događaj u svetu ove godine. Ipak, na izbor grada domaćina, uticaće mnogo faktora koji su uslovljeni epidemijom virusa COVID-19. Mi ćemo se boriti i učiniti sve što možemo da Beograd bude izabran - obrazložio je Vesić postupak.

On je dodao da je u pismu izrazio zainteresovanost Beograda da organuzuje završni turnir Evrokupa.

- Kako se završni turnir Evrokupa odigrava u isto vreme sa završnicom Evrolige u dogovoru sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, istakao sam da je Novi Sad zainteresovan da organuzuje ovaj turnir.

Beograd je u najužem krugu kandidata za organizaciju završnice Evrolige zajedno sa još nekoliko evropskih prestonica među kojima su Berlin, Atina, Viljnus i Kaunas.

#Beograd

#Goran Vesić

#Košarka

#Sport

<
'