AKTUELNO

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović izjavio je da će se od 8. maja na ulicama Beograda naći oko 1.100 vozila javnog gradskog prevoza.

Mladenović je podsetio da je prosečan broj vozila na ulicama prestonice pre proglašenja epidemije koronavirusa bio oko 1.200 vozila GSP-a i privatnih prevoznika.

Istakao je da će pravo korišćenja prevoza u prvo vreme imati zaposleni, potom studenti i đaci, a tek na kraju će biti dozvoljen prevoz najstarijim sugrađanima u skladu sa epidemiloškom preporukom.

- Život se polako vraća u Beograd i Srbiju, ali naši sugrađani moraju da znaju da i dalje moraju da se pridržavaju propisanih mera struke. Držeći socijalnu distancu, uz druge mere zaštite štitimo i sebe i druge, posebno u javnom prevozu - ukazao je pomoćnik gradonačelnika u emisiji Svitanje TV Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Da bi te mere bilo moguće ispoštovati, Mladenović je istakao da će se ulaziti isključivo na prva vrata.

- Iscrtana će biti mesta za stajanje, i svako drugo mesto biće dostupno za sedenje. Redari će kontrolisati bus-plus karte i vozači će biti izolovani od putnika. Na taj način ćemo pokušati da izbegnemo gužve i omogućimo socijalno distanciranje putnika. Takve mere postenog puštanja javnog saobraćaja u sistem je slučaj svuda u svetu - ukazao je Mladenović.

On je dodao da je ovo posao koji mora da se uradi zajedno sa građanima i apelovao je na strpljenje jer, kako je rekao, moramo da budemo svesni da je ovo nova okolnost.

Foto: TV Pink Printscreen

Takođe je rekao da od sutra kreću da rade i ugostiteljski objekti sa posebnim merama predostrožnosti, da od 8. maja kreću sa radom tržni centri, a od 11. maja vrtići i boravak za decu u školama do 12 godina.

- Vraćamo se polako u normalan život, ali treba napomenuti da opasnost od virusa nije prošla. Mislim da nije teško da svi zajedno prilagodimo naše živote jednoj novoj okolnosti koja je nažalost zadesila ceo svet – zaključio je Mladenović.

#Andreja Mladenović

#Beograd

#prevoz

<
'