AKTUELNO

Od danas će komunalni radnici ulice prestonice čistiti brže i efikasnije uz pomoć novih, modernih elektro-trotineta koji su opremljeni sredstvima za čišćenje, ali i pranje pešačkih zona.

Takođe, nabavljeni su i dodatni elektro-usisivači, tako da će komunalnim radnicima biti znatno olakšan rad, a za isto vreme će moći da očiste veću površinu.

JKP „Gradska čistoća“ Beograd konstantno radi na modernizaciji mehanizacije i opreme za rad, ali i na poboljšanju uslova rada svojih zaposlenih, čime se poboljšava kvalitet i efikasnost usluga koje ovo preduzeće pruža Beograđanima.

Foto: Foto/JKP "Gradska čistoća"

 „Komunalni radnici obavljaju težak i odgovoran posao i naši sugrađani ih na ulicama glavnog grada mogu videti 24 sata dnevno, ali sada po prvi put i na specijalnim elektro-trotinetima. Ti vredni ljudi, dnevno prelaze peške dosta kilometara čisteći trotoare i pešačke zone, a sada će im elektro-trotineti ne samo olakšati posao, već ih učiniti i mnogo bržim. Pri tome, trotineti su 100% ekološki, jer ih pokreće elektro-motor i baterija koja se puni na struju. Za sada smo obezbedili 12 trotineta, koji će verujem ubrzo dati dobre rezultate i tek tada ćemo odlučivati o eventualnom povećanju njihovog broja“, istakao je Marko Popadić, direktor JKP „Gradska čistoća“.

Foto: Foto/JKP "Gradska čistoća"

Novi trotineti su opremljeni kantom za odlaganje otpada, četkom i metlom za čišćenje, dve vrste đubrovnika, kutijom za odlaganje ličnih stvari, ali i mini tankom sa vodom i prskalicom, kako bi mogli čak i da operu manji deo javne površine. 

Foto: Foto/JKP "Gradska čistoća"

„Jednim punjenjem baterije, elektro-trotineti mogu da pređu oko 30km, a pretežno ćemo ih koristiti na pešačkim zonama. Pored toga radnici su dobili i posebne uniforme, tako da će biti i mnogo reprezentativniji. Već neko vreme ulice u centralnim opštinama se čiste i savremenim elektro-usisivačima i s obzirom da sa njima imamo jako dobro iskustvo, jer se već deset svakodnevno koristi, nabavili smo još 11 novih. Oni pri radu takođe ne zagađuju životnu sredinu i tokom čišćenja ne podižu prašinu već je usisavaju, a mogu da sakupe i krupniji otpad. Njima upravlja komunalni radnik i veoma su laki za upotrebu“, kaže Popadić.

Foto: Foto/JKP "Gradska čistoća"

On je podsetio da je „Čistoća“ u prethodnih godinu dana obnovila i modernizovala vozni park najviše u istoriji ovog preduzeća koje traje gotovo vek i po, ali i najavio da će tim tempom nastaviti da jača preduzeće, unapređuje i obezbeđuje sve kvalitetniju komunalnu uslugu sugrađanima, a sredstva za rad zaposlenima.

Foto: Foto/JKP "Gradska čistoća"

#JKP Gradska Čistoća

#Marko Popadić

'