AKTUELNO

Krizni štab danas će odlučivati o novim merama koje će biti uvedene u Beogradu.

Prema preporukama Kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa, u narednim satima biće objavljene nove mere u borbi protiv epidemije, a odnosiće se na Beograd u kojem je epidemiološka situacija ocenjena kao nepovoljna. 

Naime, prema najnovijim podacima, od ukupnog broja testiranih u Srbiji u poslednja 24 sata, više od 80 odsto zaraženih je iz Beograda, a virus se u poslednje vreme posebno raširio među studentima u prestonici, što je prema rečima epidemiologa posebno zabrinjavajuće. 

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Zbog ove "eksplozije" korone među studentima, nadležni se sada pribojavaju druge opasnosti, a to je prenošenje virusa u unutrašnjost. Naime, mnogi studenti će uskoro, posle završenih obaveza krenuti na odmor u svoja rodna mesta, a neki bi, posebno oni koji su zaraženi a nemaju nikakve simptome, nesvesno mogli da rašire zarazu po drugim mestima širom naše zemlje u kojima je korona situacija trenutno koliko-toliko mirna.

Na ovo je još pre desetak dana, na svom Fejsbuk profilu, pažnju skrenuo i dr Predrag Kon.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Da bi se cirkulacija koronavirusa usporila, za prestonicu su u opticaju dve mere – uvođenje policijskog časa ili potpuno zatvaranje Beorada, što bi značio zabranu ulaska i izlaska iz grada. 

Konačna odluka struke biće saopštena nakon sastanka Kriznog štaba koji će biti održan danas tokom popodneva. 

#Beograd

#koronavirus

#mere