AKTUELNO

U privremenu kovid bolnicu "Štark arena" moći će da bude smešteno 500 pacijenata obolelih od koronavirusa.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je za Novo jutro TV Pink da je posao za koji je Grad zadužen završen noćas oko 1 sat.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Mi smo izvršili dezinfekciju Arene, pripremili sve objekte za prijem pacijenata, postavili zaštitne barijere koje odvajaju bolničke sobe i u jedan sat smo predali vojsci Arenu - rekao je Vesić.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Kako kaže, pripadnici Vojske Srbije trenutno stavljaju krevetu i unose medicinsku opremu.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Očekujemo da svakog časa stigne i ministar Vulin koji će izvršiti inspekciju radova vojske - naveo je Vesić i dodao da su Grad Beograd i Vojska Srbije uradili ogroman posao kako bi Arena danas mogla da primi pacijente.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Vesić kaže da će danas oko jedan sat Arenu obići ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Foto: TV Pink Printscreen

- Posle toga će "Štark Arenu", priivremenu bolnicu, preuzeti ministarstvo zdravlja i oni će tokom popodneva biti spremni da primaju prve pacijente - kazao je Vesić u jutarnjem programu TV Pink.

Istakao je da će otvaranjem privremene bolnice u Areni biti rasterećeni kapaciteti u bolnicama, a u kojima već leže pacijenti koji imaju lakšu kliničku sliku.

- Na taj način, pacijenti sa lakšom kliničkom slikom neće zauzimati mesto za druge pacijente kojima su potrebni respiratori i druga zdravstvena nega koju zahteva teža klinička slika - zaključio je Vesić.

#Beogradska arena

#Goran Vesić

#koronavirus