AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić saopštio je da je izabran izvođač za proširenje Crnotravske i Ulice Save Maškovića, a da su na tender stigle dve ponude.

Izabrana je povoljnija ponuda u iznosu od 437 miliona dinara koju je dostavila grupa ponuđača koju predvodi RAS Inženjering, dok je druga ponuda iznosila 487 miliona dinara, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

 ''Posle stručne ocene ponuda i donošenja odluke o izboru dobavljača biće zaključen ugovor za izgradnju ove dve saobraćajnice ukupne dužine oko jedan kilometar, sa po dve saobraćajne trake u svakom smeru, obostranim trotoarima i pratećom infrastrukturom'', objasnio je Vesić.

 Dodao je da će rok za izvođenje radova biti180 dana od uvođenja dobavljača u posao. 

Kako je naveo, rekonstrukcijom i proširenjem Crnotravske i Ulice Save Maškovića nastavlja se izgradnja u etapama unutrašnje obilaznice kroz Beograda koja će bulevarima sa četiri trake povezati Most na Adi i budući Most na Adi Huji, čija izgradnja, dodao je, počinje 2021. godine. 

"Na ovoj obilaznici već radimo Bulevar patrijarha Pavla, koji ćemo u proleće 2022. godine povezati sa Mostom na Adi, a pre desetak dana počeli smo sa rekonstrukcijom prve faze Ulice Pere Velimirovića'', podsetio je Vesić. 

On je naveo da je u toku tender za projektovanje ulice sa četiri trake u okviru saobraćajnice Borska - petlja "Lasta", koja je dugačka oko pet kilometara. 

''Ona obuhvata potez od Borske ulice preko Save Maškovića, pored naselja Stepa Stepanović i Braće Jerković do auto-puta i petlje Lasta. Čim budemo završili projekat, raspisaćemo tender za izgradnju ove saobraćajnice'', najavio je Vesić.

#Beograd

#Goran Vesić

#Rekonstrukcija