AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran vesić, rekao je za Pink da je se počelo sa postavljanjem spomenika posvećenog osnivaču srpske kraljevine Stefanu Nemanji, i da će to biti jedan od najlepših spomenika u ovom delu Evrope.

- Od 2012. godine, od kada Aleksandar Vučić vrši funkcije prvog zamenika potpredsednika Vlade, predsednika Vlade i predsednika republike pokrenuto je mnogo važnih procesa i urađeno je mnogo dobrih stvari za našu zemlju. Podizanje spomenika Stefanu Nemanji ima zaista najvažniju simboliku od svega što je uradio Aleksandar Vučić - kaže Vesić.

Foto: TV Pink Printscreen

On je objasnio da je podizanje spomenika Stefanu Nremanji dokaz da Srbija brine o svojoj prošlosti.

Foto: TV Pink Printscreen

- Stefan Nemanja je rodonačelnik naše najznačajnije dinastije. Stefan Nemanja je jedan od utemeljivača Srpske pravoslavne crkve zajendo sa svojim sinom Rastkom, Svetim Savom - naveo je on.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je Vesić ukazao, Srbija na ovaj način pokazuje koliko brine i vodi računa o svojoj srednjovekovnoj istoriji.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mi brinemo o svojoj kulturi i istoriji. Današnji dan je veoma važan u istoriij Srba. Stefan Nemanja je značajan evropski vladar. Postavljanje spomenika Stefanu Nemanji koje je počelo danas ima isti onaj značaj kao što je imalo i postavljanje spomenika knezu Mihailu 1882. godine - naglasio je Vesić.

Foto: TV Pink Printscreen

- Danas je veliki dan za Srbiju. Srbija pokazuje da nije zaboravila svoje slavne vladare. Srbi na ovaj način pokazuje da smo na ovim prostorima vekovima, da smo stari evripski narod. Danas je početka jedne nove ere kada je u pitanju istorija srpskog naroda - dodao je vesić

#Goran Vesić

#Spomenik

#stefan nemanja