AKTUELNO

Vlasnici kućnih ljubimaca u prestoniciu imaju veliki problem kada ugine njihov ljubimac, a Grad Beograd je uvideo taj problem.

Svi oni koji imaju kućne ljubimce znaju koliki problem nastaje kada, nažalost, ugine kućni ljubimac. Zato smo mi po ugledu na velike evropske i svetske gradove odlučili da izgradimo groblje za kućne ljubimce, kako bi građani mogli da ih sahrane, čime se istovremeno rešava i jedan od većih komunalnih problema našeg grada, napisao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić na svom Fejsbuk profilu uz video na kom godovori o ovom projektu.

Veoma sam srećan što mogu da najavim projekat Grada Beograda i siguran sam da će ovo biti jedan od onih projekata koji će ostati upamćen u gradu - rekao je Vesić u videu.

Kako kaže Beogradađani nisu imali gde da sahrane kućnog ljubimca kada on ugine i da je to ozbiljan komunalni probroblem koji postoji već decenijama.

-Beograd je izdvojio negde oko 168 miliona dinara, što je negde oko milion i 500.000 evra za izgradnju ovog kompleksa - naglasio je on.

Kako naglašava, to će biti jedno zaista lepo uređeno mesto.

-Ovo je u Bloku 51 na Novom Beogradu blizu Bežanijske kose i konačno će Beograd dobiti svoje groblje kućnih ljubimaca - istakao je zamenik gradonačelnika, dodajući da je ovo civilizacijska stvar za Beograd.

-Možda nije najveća kada je u pitanju novac, ali verujte mi, s obzirom koliki broj ljudi ima problem u vezi sa svojim kućnim ljubimcima ovo je zaista civilizacijski napredak za Beograd i zato sam danas srećan i zadovoljan - rekao je Vesić.

#Beograd

#Goran Vesić

#groblje kućnih ljubimaca