AKTUELNO

Popunjenost vozila javnog prevoza u Beogradu na većini gradskih linija je u proseku oko 50 odsto, a kada je reč o poštovanju propisanih mera i dalje više od 90 odsto putnika nosi zaštitne maske.

To su rezultati snimanja popunjenosti vozila u javnom linijskom prevozu putnika i poštovanja epidemioloških mera i preporuka Gradskog zavoda za javno zdravlje, koje su juče i danas, s početkom primene zimskog režima vožnje, obavili Sekretarijat za javni prevoz i GSP "Beograd".

Popunjenost vozila javnog prevoza na većini gradskih linija je u proseku oko 50 odsto, a primećeno je da su prethodna dva dana najopterećenije linije 17, 18, 23, 29, 33, 37, 48, 56, 95 i 511 i 551 na kojima je u pojedinim polascima bila veća opterećenost u odnosu na ostale linije.

Kako je navedeno na sajtu Grada Beograda, Sekretarijat za javni prevoz je saopštio da će broj putnika na ovim i svim ostalim linijama i dalje biti praćen, a ukoliko se pokaže da ponuđeni kapaciteti nisu dovoljni, sekretarijat će intervenisati.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Dodaje se da su, na osnovu uvida na terenu u prva dva dana septembra, ponuđeni kapaciteti usklađeni sa prevoznim zahtevima.

I dalje više od 90 odsto putnika koristi zaštitne maske u vozilima javnog prevoza, a u manjem broju slučajeva u pojedinim vozilima uočeno je zadržavanje putnika u zoni prednjih vrata.

Zbog toga se svim putnicima apeluje da u cilju opšte bezbednosti nose zaštitne maske i da se ne zadržavaju u prednjem delu vozila već da se po ulasku pomere ka srednjem i zadnjem delu, kako bi oslobodili ulaz za ostale putnike.

#autobusi

#kapacitet