AKTUELNO

Ustanove Prihvatilište za decu Beograda i Prihvatilište za odrasla i stara lica nalaze se u sedmodnevnom karantinu, a o tome je za TV Pink govorila gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Stanisavljević je rekla da se Prihvatilišta, kao dve najurgentnije ustanove za zbrinjavanje lica u Beogradu, nalaze u karantinu shodno preporukama Kriznog štaba.

- Ovi hrabri ljudi, požrtvovani socijalni radnici, koji rade i u jednom i u drugom prihvatilištu su već sedmi put, a u Prihvatilištu za decu šesti put, u izolaciji - navela je Stanisavljević.

Kako kaže, to znači da oni ne odlaze u svoje domove, već su sve vreme sa korisnicima Prihvatilišta, te se na taj način sprečava unošenje virusa Covid 19 u same ustanove.

Stanisavljević je rekla da ove ustanove čine sve što mogu i što je do njih kako bi se sprečilo širenje virusa.

- Važno je napomenuti da za vreme trajanja pandemije niti je ovde u Prihvatilištu za odrasla i stara lica, ni u Prihvatilištu za decu mi nismo imali nijednog zaraženog korisnika. Za to su najviše zaslužni ljudi koji rade ovde - istakla je Stanisavljević.

Foto: TV Pink Printscreen

Ona je rekla da će nakon isteka sedmodnevnog karantina nastaviti da prate dalje preporuke.

- Važno je da su obe ove ustanove od samog početka u kontaktu za nadležnom epidemiološkom službom, a to je Gradski zavod za javno zdravlje za teritoriju grada Beograda i u skladu sa epidemiolozima dogovara se svaka nova preporuka, kako bismo imali sve što je potrebno da se reaguje pravovremeno - izjavila je Stanisavljević.

Kako dodaje, u toku letnjeg perioda urađen je izolacioni blok u Prihvatilištu za odrasla i stara lica.

- Sada imamo izolacioni blok, čime je omogućen bezbedan prijem novih korisnika - rekla je Stanisavljević i dodala da u tom bloku svaki novi korisnik provodi 14 dana.

#Karantin

#koronavirus

#nataša stanisavljević

#prihvatilišta