AKTUELNO

I svakog puta je sve bolje!

Sve je počelo sa „Gubi se“. Onda je došla „Desiće se“. Pa za njima su krenule da se ređaju „Dodaj mi fank“, „Laž“, „Ponoć“, „Grešni“, „Novi zakon“, „Srećan put“, „Ples u tami“, „Živeli“, „Tu noć“ , „Space Jam“ i „Hram“. Ovog utorka Željko Mitrović sa svojim bendom MONX došao je na pola puta. Ovog utorka izašla je 15. po redu numera ove fantastične šestorke pod nazivom "Kad reči nestanu". Željko je uz ove mlade i talentovane muzičare postigao veliku stvar – a to je za 15 nedelja, 15 pesama i autentičnih spotova koji najfinije upotpunjuju zvuk svake numere i čine ih još prijemčivijim, sada već vernim slušaocima u regionu.

Podsetimo se da je Željko Mitrović prihvatio interesantanu opkladu i izazov od muzičke zajednice Srbije. I u svom maniru, vrlo ozbiljno pristupio situaciji sa svojim bendom MONX, i od tada možemo ga naći u muzičkom studiju, gde marljivo snima, komponuje i producira 30 pesama za 30 nedelja, uz svakako neizostavne videe. Željko je sa pesmom "Kada reči nestanu" stigao na pola zacrtanog puta, ali ne namerava tu i da stane. Uspeh njegovog benda MONX zaitrigirao je mnoge i otklonio sumnju da ovaj zvuk nije ono što je publici potrebno u 21. veku. Mitrović je intuitivno opet povukao jako dobar potez. Muzicirajući za svoju dušu, davajući umetnički i kreativni deo sebe, žrtvovajući svoje slobodno vreme jer se muzici predaje ceo – uspeo je da sa bendom ostvari jaku sponu koja je dovoljno glasna. Onako fanki, rokenrol glasna. Dovoljno za više milionske preglede i tako 14. nedelja do sada uzastopno.

Foto: TV Pink Printscreen/Promo

Foto: TV Pink Printscreen/Promo

Sa pesmom " Kada reči nestanu" dobijamo jedinstveno ukrštanje glasova nekadašnje Pinkove zvezdice Isidore Mitić i Đorđa Miljenovića – Skaj Viklera, večitog buntovnika i kreativca. Bas linija zvuči nekako Oliverski. Donosi taj specifični duh prošlih vremena koja su bila zlatna za ovu vrstu žanra. Nema sumnje, prijateljstvo Olivera Mandića i Željka Mitrovića donosi inspiraciju i kreativni naboj koji rezultira fenomenalnim muzičkim izražajem. Post-osmomartovska romantika u pesmi oseća se već u prvim taktovima ove numere i lagano seduktivno uvodi slušaoce u specifičan MONX svet, kome je, pokazalo se – teško odoleti.

Foto: TV Pink Printscreen/PROMO

Foto: TV Pink Printscreen/PROMO

Publika je zahvalna na istrajnosti ovog projekta. Svakom novom numerom, čini se da Željko i ekipa nadmašuju predhodnu i sebi i drugim muzičarima u region postavljaju nove standarde. Željko tvrdi da se stvari tek zahuktavaju. Ova numera donosi bogatstvo emocije i posvećenosti koje će se tek nastaviti i pretočiti u narednu, još moćniju. A to je sad i već za očekivati. To je rokenrol.

Autor: S.P.

#Isidora Mitić

#Izazov

#Kada reči nestanu

#Monx

#nova pesma

#novi spot

#Đorđe Miljenović Skaj Wikler

#Željko Mitrović