AKTUELNO

Stvari postavlja na pravo mesto.

Bez dileme, Željko Mitrović je pokazao da sem što suvereno vlada biznisom na ovim prostorima, i te kako nije zapostavio svoju prvu ljubav kojoj se vratio na velika vrata.”Radi šta hoćeš”, sedamnaesta pesma po redu u muzičkom izazovu 30 nedelja – 30 pesama i muzičkih videa, ugledala je svetlost beogradske večeri. Željkov bend MONX obradovao je svoju sada već vernu publiku još jednim hitom za pamćenje i pokazao kako kreativnost je jedna jako fluidna stvar i da od skupine talentovanih i mladih ljudi, kojom se Mitrović okružio, možemo da očekujemo velike stvari.

Foto: Printscreen YouTube/PROMO

Foto: Printscreen YouTube/PROMO

Foto: Printscreen YouTube/PROMO

Muzički kritičari, kolege, fanovi i laici – svako ko je pratio dosadašnji rad benda MONX, može se složiti da ovakvu numeru kao što je “Radi šta hoćeš” do sada, bend Željka Mitrovića nije imao u svojoj kolekciji hitova, koji su na Youtube-u za kratko vreme, sasvim zaslužno, iznedrili višemilionske preglede. Mitrovićev muzički presedan kakav nismo očekivali, boji vokal Đorđa Miljenovića – Skaj Viklera. Miljenović, kao izvođač kakav jeste – brz, kreativan i snalažljiv u žanrovima u kojim se pronalazi, ovoj veseloj prolećnoj numeri udahnuo je život zajedno sa ostatkom benda, koji ima određenu validnost, ali pruža i odličnu zabavu. I to su činjenice koje krase, evo sada već 17 Mitrovićevih numera. Ta prava mera da publika oseti da je važna, da se dobro zabavila; da želi da čuje numeru opet i opet – a sa druge strane da ima određenu muzičku vrednost i validnost. Da pruža smisao i da je bitna i sutra i za 5 godina. Da ima tu aktuelnost i za generacije koje tek dolaze.

Foto: Printscreen YouTube/PROMO

Ovo je svakako jedan smeo potez, kao i celokupan izazov, kao i zapravo sve čega se Mitrović lati. Svojom marljivošču i posvešćenošću postavlja stvari na pravo mesto i samim tim uspeh ne izostaje. Njegova smelost da krupnim koracima ide napred i njegov kreativni rad sa bendom MONX, svakako dovodi do uspešnog krajnjeg produkta. U ovom slučaju to je pesma “Radi šta hoćeš”. Numera koja ima svoju priču i sama je sebi ambasador jednog dobrog zvuka i daje priliku slušaocima da se sa njom sažive i jedno neobično proleće, barem na tren, pretoče u ono što bi voleli da osete.

Autor: S.P.

#Izazov

#Monx

#Radi šta hoćeš

#nova pesma

#novi spot

#Đorđe Miljenović Skaj Wikler

#Željko Mitrović