AKTUELNO

S obzirom na to da ovo naselje nema ambulantu, u njemu je otvoren punkt za vakcinaciju. Interesovanje sugrađana je veliko, a imunizacija će se nastaviti i narednog vikenda.

U naselji Vojvoda Vlahović u Beogradu danas će biti otvoren punkt za vakcinaciju, a Marko Mladenović iz udruženja “Moje naselje” izjavio je da imunizacija počinje u 10 ujutru, a da je zainteresovanost komšija velika.

Foto: TV Pink Printscreen

- U želji da im pomognemo i olakšamo im put do vakcine, u saradnji sa Opštinom Zvezdara i DZ Zvezdara organizovali smo punkt u naselju. Danas će dozu dobiti 120 naših sugrađana, a postoji potreba za još jednim terminom, što ćemo naknadno organizovati – izjavio je Mladenović za TV Pink.

Zbog logistike, kako kaže, danas će “u ponudi” biti samo Sinofarm vakcina. Nastavak vakcinacije u naselju Vojvoda Vlahović očekuje se narednog vikenda.

Foto: TV Pink Printscreen

Predsednik Opštine Zvezdara Vladan Jeremić izjavio je da je, na intervenciju zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, formirana radna grupa koja će se baviti isključivo problematikom ovog naselja, odnosno pokušajima da se u narednim godinama reši sve što je nedostajuće od infrastructure.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ovo naselje zaslužuje i ambulantu, a trenutno smo više u priči oko škole i vrtića, kao i nedostajućih saobraćajnica i legalne vodovodne i kanalizacione mreže. U svakom slučaju, sigurno je da će i ambulanta jednog dana biti ovde – kaže Jeremić za “Novo jutro”.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević izjavila je da je u Beogradu, zaključno sa jučerašnjim danom, vakcinu primilo 438.000 ljudi, što je 31 odsto punoletne populacije. Revakcinisano je više od 278.000 sugrađana, što je 20 odsto Beograđana.

Foto: TV Pink Printscreen

- Vakcinisali smo i preko 60 odsto starijih od 65 godina. Mi smo tu da otvorimo vakcinalni punkt gde god je građanima potrebno, a kako bi se što više ljudi vakcinisalo i kako bismo svi bili zaštićeni – rekla je Stanisavljević za Pink.

#Marko Mladenović

#Vladan Jeremić

#nataša stanisavljević