AKTUELNO

Mitrović je ovim izazvao nezapamćenu pažnju javnosti!

Željko Mitrović još jednom je svojim briljantnim idejama uspeo da oduševi javnost, a o njegovom gestu će se pričati još dugo. Naime, osamnaesta pesma do sada neviđenog izazova u kom učestvuje Željko Mitrović, sa svojim bendom MONX, pod nazivom „Za dve Marije“ – ugledala je svetlost beogradske noći. I to kakve! Ispred samog Meštrovićevog Pobednika – simbola jednog grada, jedne države, jedne stamenitosti i herojstva. Numera „Za dve Marije“ se u svemu razlikuje od predhodnih. A najbitnija razlika je ta da je Željko Mitrović, sa svojim bendom MONX, posvetio našim herojima današnjice – doktorima koji se ravno godinu dana sa nadljudskim snagama bore za živote svih nas.

Covid 19, 2020.godine sa sobom je doneo strah i neizvesnost. Stanje vanredne situacije, koje je svima bila potpuno strano i niko nije zapravo mogao da bude pripremljen za to. Skoro niko. Ali njima taj osećaj nije bio omogućen, oni su u svakom momentu morali da nađu rešenje. Oni su bili naš izlaz. Oni su i dalje naš izlaz. Doktori Republike Srbije, sa svojim kolegama medicinskim radnicima, pokazali su visoki stepen empatije i nesebičnosti u najtežim trenucima za čovečanstvo pogođeno epidemijom korona virusa. U uslovima i neuslovima, u trenucima kada ništa nije sigurno i radno vreme ne postoji – oni su bili tu za nas. Oni su i dalje tu za nas. Željko Mitrović, koji ne žmuri kada su ljudi u nevolji u pitanju, prošle godine se pridružio humanitarnoj akciji „Heroji Beograda“, zajedno sa Gradom Beogradom. Poznate su i njegove akcije tokom vanrednog stanja kada je bolnicama po Srbiji delio potrebnu prateću opremu. Kao empata kakav jeste, ne dozvoljava da ga lični uspeh odvoji od vremena u kom živi. Zato je sa svojim bendom MONX osmislio dirljivu numeru „Za dve Marije“ koju je poželeo da posveti upravo njima – ljudima koji svoje srce ostavljaju na krivudavom, neutabanom i nesigurnom terenu. „Za dve Marije“ je numera posvećena svim doktorima naše zemlje.

Foto: Pink.rs/J.Simonović

„Za dve Marije“ možda je najtananija, najsetnija, najdublja, najličnija, a opet najjača numera koju je bend MONX izbacio. Ova ubedljiva pesma čiji je video sniman ispod trijumfalnog spomenika Ivana Meštrovića želi da približi publici neosporivo – da hrabrost čini pobednika.

Željko Mitrović, entuzijastični vizionar kakav jeste, veruje u srećan kraj. Ali takođe i zna da bi do njega došlo potrebno je izboriti se sa nevoljama i preprekama oko nas. Ovih godinu dana nije bilo lako ni za koga od nas, zato čaša gore za naše borce protiv tame. Doktori su svaki spomen po dobru više nego zaslužili.

Autor: M.K.

#Željko Mitrović