AKTUELNO

Stanovnici glavnog grada prijavili su velike koncentracije dima u pojedinim naseljima.

Nad pojedinim delovima Beograda ponovo se nadvija dim, a nadležni kažu da opasnosti nema.

Gradski zavod za javno zdravlje saopštio je da, zbog sporadične pojave dima u Beogradu s deponije u Vinči, nije konstatovano povećano prisustvo zagađujućih materija, ugljen monoksida, azot i sumpor dioksida u vazduhu.

Foto: Tanjug

Taj zavod je naveo i da neprekidno prati koncentraciju zagađujućih materija u vazduhu i da je posebna pažnja usmeren na naselja Lešće, Višnjička banja, Višnjica, Rospi ćuprija, Karaburma i na delove Krnjače, Koteža i Borče.

Pročitajte još: Otac NESTALE STUDENTIKNJE otkrio sve DETALJE NJEGOG NESTANKA: Crne misli su mi prolazile kroz glavu, a onda...

- Primećen je blag porast koncentracije suspendovanih čestica manjih od 10 mikrona, ali je koncentracija ovih zagađujućih materija i dalje ispod granične vrednosti za period usrednjavanja od 24 sata - navodi se u saopštenju.

Foto: Beta/AP

Zavod je precizirao da "neprekidno prati koncentraciju zagadujućih materija u vazduhu na široj teritoriji Beograda, s posebnim osvrtom na situaciju u vezi sa sporadičnom pojavom emisije dima sa deponije Vinča".

Na deponiji u Vinči 18. maja je izbio požar koji su vatrogasci gasili dva dana, i zatrpavajući delove deponije zemljom, a dima je i jutros bilo ponegde u Beogradu.

#Beograd

#Deponija

#Vazduh

'