AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda obišao je obnovljenu svečanu salu u naselju Umčari u opštini Grocka, a događaju je prisustvovao i predsednik opštine Grocka.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je obnovljenu svečanu salu u Osnovnoj školi "Mića Stojković" u naselju Umčari u opštini Grocka koja je u poslednjih nekoliko godina dobila tri škole.

Foto: Beograd.rs

Vesić je podsetio da je reč o školama u naseljima Leštane, Dražanj i Begaljica ističući da je to najbolji pokazatelj koliko je obrazovanje važno za Grad Beograd.

On je rekao da je osim svečane sale škola "Mića Stojković" dobila i modernu zbornicu i biblioteku, a da je Grad obezbedio 13 računara.

Foto: Beograd.rs

Sve to zaista izgleda kao u bilo kojoj školi u centru grada, što i jeste naša politika, da sve građanke i građani Beograda, bez obzira na to gde žive, kao i sva deca imaju iste uslove za život i obrazovanje. Kada to budemo uspeli, možemo da kažemo da smo pobedili - rekao je Vesić posle obilaska renovirane sale.

Foto: Beograd.rs

Foto: Beograd.rs

Naglasio je da svako ulaganje u školstvo i vrtiće predstavlja ulaganje u budućnost ove zemlje i izrazio zadovoljstvo što se ta ulaganja nastavljaju.

- Nešto daje država, kao što je bila škola u Leštanima, nešto daju Grad i opštine, ali svi zajedno sprovodeći istu politiku činimo dobro za decu - rekao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Foto: Beograd.rs

Dodao je da je škola u Umčarima perfektno sređena, ali da je ostalo da se uredi dvorište i da se radi na tome.

- Po završetku projekta Grad će pomoći da škola ima uređeno dvorište na koje će svi biti ponosni - rekao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Foto: Beograd.rs

Predsednik opštine Grocka Dragan Pantelić je istakao da je uz zdravlje sugrađana obrazovanje dece jedan od prioriteta za Grocku.

On je kazao da Grocka ima sedam prigradskih škola i da je ove godine u školu "Mića Stojković" uloženo 2,6 miliona dinara, dok je od septembra u sve prigradske škole uloženo oko 36 miliona dinara.

Foto: Beograd.rs

- Nastavićemo da ulažemo u sanacije i rekonstrukcije škola kako bi deca imala što bolje uslove za rad. Ove godine ćemo takođe nagraditi najbolje učenike iz naše opštine - kazao je Pantelić.

Direktor OŠ "Mića Stojković" Vladimir Bokić je istakao da je ponosan na sve što je urađeno za učenike i zaposlene i zahvalio Opštini i Gradu na podršci.

Foto: Beograd.rs

- Trudimo se da učenici koji žive na rubu grada imaju jednake uslove kao đaci koji žive u centru - rekao je Bokić.

Foto: Beograd.rs

Dodao je da tu školu pohađa 472 učenika i da imaju izdvojena odeljenja u Dražnju, Pudarcima, Kamendolu i Živkovcu.

#Dragan Pantelić

#Goran Vesić

#Umčari