AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je jutros da je zaključno sa jučerašnjim danom u glavnom gradu vakcinisano 460.169 ljudi, odnosno 32,68 odsto punoletnih građanki i građana.

Vesić je u nastavku gostovanja na TV Vesti dodao da je revakcinisano 325.688 osoba, odnosno 23,12 odsto punoletnih lica. U populaciji između 65 i 74 godine vakcinisano je 61,49 odsto ljudi.

Foto: TV Vesti

Mi u Beogradu imamo najveći broj vakcinisanih, zato što se bavimo vakcinacijom. Došli smo u situaciju da sada neki prevaranti na društvenim mrežama pričaju protiv vakcina, a neki od njih su navodno i lekari. To mi apsolutno nije jasno, ali tako je, kako je. Naš cilj je da se svako vakciniše - kaže Vesić.

Kada je reč o novim merama Kriznog štaba, Vesić se zahvalio medicinskom delu na razumevanju, a zatim i istakao kako će zasigurno značiti popuštanje mera, posebno vlasnicima kafića, njihovim radnicima i porodicama. Vesić dodaje i da će tržni centri, ako sve bude išlo po planu, početi da rade od srede na veliko zadovoljstvo mnogih.

Foto: TV Vesti

Popuštanje mera će značiti sigurno. U razgovoru s ugostiteljima, oni su više puta istakli da njima minimalci ne znače puno, jer imaju druge troškove. Činjenica da će bašte moći da rade do 22 sata, govori o tome da će omogućiti da oni isplate svoje zaposlene i da mogu da zadrže radna mesta. Mi smo ekonomija koja ima najmanji pad u Evropi. Sve vreme smo nalazili meru da poštujmeo mere i da radimo, to je ta pobednička formula. Na ovaj način većina njih će ostati na poslu i moći će da hrane svoje porodice. Želim da se zahvalim medicinskom delu Kriznog štaba, jer su razumeli tu potrebu. Tržni centri bi trebalo da počnu da rade od srede, na zadovoljstvo velikog broja građana - izjavio je Vesić za TV Vesti.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!