AKTUELNO

U Zdravstvenoj stanici Umka danas je vakcinisan 500.000-ti Beograđanin, a do sada je vakcinisan svaki treći, a revakcinisan svaki četvrti stanovnik glavnog grada, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić prilikom obilaska vakcinalnog punkta u Zdravstvenoj stanici Umka.

Prema njegovim rečima, to znači da se, zajedno sa onima koji imaju antitela, koji su preležali Kovid 19, polako približavamo kolektivnom imunitetu.

"To znači da se približavamo povratku na normalan život, da ćemo moći ponovo da radimo, da ćemo moći da se družimo, da ćemo živeti onako kako smo živeli pre korone", rekao je Vesić

Foto: Beograd.rs

Porodica Ilić koja se jutros vakcinisala, ačiji je jedan član 500.000 vakcinisani Beograđanin, kako je rekao dobila je nagradno putovanje za četiri osobe negde u Srbiji i dodao da će moći da ga iskoriste "naravno, kada se revakcinišu".

Natasha Stanisavljević, sekretar sekretarijata za socijalnu zaštitu je rekla da je svim građanima Beograda omogućen jednak pristup vakcinaciji, i to u mestu gde žive, a direktor Doma zdravlja "Dr Simo Miloshević" Čukarica Nenad Bjelica naglasio da je danas u Umci zatvoren krug obilazaka ruralnih područja.

Foto: Beograd.rs

On je naveo da su sa vakcinacijom prišli svim rubnim područjima opštine Čukarica i najavio da sledeće nedelje počinje novi krug obilazaka svih ruralnih područja.

Srđan Kolarić, predsednik GO Čukarica pozvao je sve sugrađane sa opštine Čukarica i sve Beograđane da se vakcinišu da bi u što kraćem roku stekli kolektivni imunitet i vratili se normalnom životu.

Foto: Beograd.rs

#Goran Vesić

#Umka

#vakcinacija