AKTUELNO

Zbog neprijatnih mirisa koji se poslednjih nekoliko dana ponovo osećaju u blizini Čukaričkog rukavca, kod Ade Ciganlije, vodni inspektor Sekretarijata za inspekcijske poslove, tokom ove nedelje, obavio je inspekcijski nadzor.

Tom prilikom nije konstatovao prisustvo mrtvih riba već blago zamućenu vodu.

Kako kažu u nadležnom sekretarijatu, osim pregleda samog rukavca, inspektor je obavio i nadzor nad radom dve fabrike, koje posluju u neposrednoj blizini desne obale Save.

U slučaju obe firme utvrđeno je, na osnovu Izveštaja o ispitivanju tehnoloških voda, da su parametri u granicama referentnih vrednosti - rekli su nam u Sekretarijatu.

Takođe, o zatečenom stanju na terenu obaveštena je i Agencija za zaštitu životne sredine, te bi vodni inspektor i predstavnici Agencije trebalo danas, prema planu, ponovo da obiđu desnu obalu Save.

Ovom prilikom će uzorkovati vodu u samom rukavcu, kako bi se sa sigurnošću moglo tvrditi da nisu prisutne zagađujuće materije - objašnjavaju u Sekretarijatu za inspekcijske poslove.

Mesec dana nakon što je JVP "Srbijavode" završilo radove na sanaciji Čukaričkog rukavca, koje su izvodili od novembra do marta, građani su se opet požalili na neprijatne mirise, pomor ribe i vodu tamne boje.