AKTUELNO

Prestonica je gotovo od početka epidemije bila žarište koronavirusa što i ne čudi, s obzirom na gustinu naseljenosti. Međutim, brojke su prethodnih dana sve bolje i popuštanje mera će, ako se ovim tempom nastavi, biti sasvim izvesno.

S obzirom na gustinu naseljenosti prestonice, jasno je zašto je upravo ona najveće žarište u Srbiji kada je reč o broju novoobolelih od koronavirusa, međutim, prema poslednjim podacima, situacija je sve bolja i bolja, kaže za TV Vesti gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Foto: TV Vesti

- Situacija je bolja nego što je bila, a kratkoročni cilj nam je 500 zaraženih, kao što smo imali na početku trećeg talasa. Važno je pridržavati se mera i vakcinisati se jer, bez obzira na sve, postoji rizik od novog talasa. Nadam se lakšem letu i da ćemo ići ka daljem snižavanju brojeva, ali sam zabrinut za septembar i početak jeseni kada ne znamo šta nas očekuje – kaže gradonačelnik za TV Vesti.

Važno je, dodaje, da se vakciniše što više ljudi, u što kraćem vremenskom periodu.

- Treba da stignemo taj broj od 60 odsto vakcinisanih i da imamo kolektivni imunitet pre nego što virus eventualno mutira. Ovo je borba u brzini između virusa i nas i, s obzirom na dinamiku koju imamo, nadam se da ćemo pre virusa stići do cilja – kaže Radojičić.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Broj vakcinisanih i broj novoobolelih daće nam signal za dalje popuštanje mera, kaže gradonačelnik.

- Sigurno da ćemo već u narednom periodu moći da dozvolimo i okupljanja u zatvorenom prostoru, ako se nose maske i drži distanca, ali još jednom naglašavam, treba biti postepen u tome – kaže gradonačelnik.

Foto: TV Vesti

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram Youtube!

#TV Vesti

#Zoran Radojičić