AKTUELNO

Ne zaustavlja se.

MONX mašina pod vođstvom Željka Mitrovića ne staje. Taman kada smo mislili da smo sklopili određenu sliku i da znamo u kom pravcu ide projekat 30 pesama – za 30 nedelja, Željko Mitrović nas je razuverio. U prilog tome govori najnovija numera "Hoću napolje", Mitrovićevog benda MONX. 

Foto: Printscreen YouTube/Promo

Foto: Printscreen YouTube/Promo

"Hoću napolje" nas mudro podseća kako Mitrović apsolutno zna šta radi i da to radi na najbolji mogući način. Ne samo da je medijski mag, već svoje poteze vuče potpuno u pravom smeru. Tako je i sa najnovijom pesmom "Hoću napolje". Taman kada smo pomislili da je bend MONX otišao više u pop pravcu, da je fank momenat sa kojim se ovaj bend i proslavio iza njih, ova numera je dokaz da i nije baš tako. Mitrović se sa svojom muzičkim kompanjonima prve klase vratio u punom fank sjaju prvobitnom zvuku. I to sa numerom koja je nadasve kompleksna, i lako se može osetiti instrumentalna raskoš koja je odlično uklopljena sa vokalom genijalnog Đorđa Miljenovića – Skaj Viklera. Nema sumnje Željko Mitrović zna da pogodi u centar. Dvadeset prva pesma po redu benda MONX "Hoću napolje" donosi osveženje za fankoljubce na domaćoj sceni. Potez koji smo sačekali sa nestrpljenjem, ali se isplatilo.

Foto: Printscreen YouTube/Promo

Foto: Printscreen YouTube/Promo

Hrabrost je da se u jednom neizvesnom vremenu započne i ulaže toliko u jedan projekat poput 30 numera i videa,za 30 nedelja – kao što je Mitrović učinio. Ali ono što je najbitnije je vera, posvećenost, ali i odabir kvalitetnih muzičkih saradnika koji sa lakoćom mogu da pruže, isprate i sa Mitrovićem otelotvore njegovu zamisao koja je svakako kompleksna.

Foto: Printscreen YouTube/Promo

Foto: Printscreen YouTube/Promo

Mitrović nije mogao da zna, kada se jeseni 2020. okupila ova inzvanredna družina količinu uspeha, motivacije i stvaralačkog duha među svima njima. Ali se to desilo. I kao ponovna potvrda svega toga desila se pesma koja govori koliko ljubav, talenat i vizija daleko mogu da odvedu.

Autor: S.P.

#Monx

#fank

#funk

#muzički izazov

#nova pesma

#novi spot

#Đorđe Miljenović Skaj Wikler

#Željko Mitrović