AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić iskoristio otvaranje zatvorenih delova ugostiteljskih objekata da napravi predah uz zanatsko pivo, podsetivši da srpska prestonica ima viševekovnu tradiciju proizvodnje ovog napitka.

- Svratio sam danas do jednog beogradskog paba na pivo drugog dana kako je Krizni štab doneo odluku da ponovo rade zatvoreni delovi ugostiteljskih objekata. Da sam se ja pitao restorani ne bi bili ni zatvarani, ali kada se već to dogodilo srećan sam jer ponovo rade - napisao je Vesić na svom Fejsbuk profilu.

Kako je ukazao, ovaj pab prodaje zanatsko pivo koje sam proizvodi.

- Proizvodnja kraft piva u Beogradu je u usponu, a veći deo proizvedenog piva se izvozi. Srpska kraft piva su na ceni u svetu. Ono što je vino za Srbiju, to je pivo za Beograd koji ima viševekovnu tradiciju proizvodnje ovog napitka. Naredne nedelje pozvaću vlasnike beogradskih kraft pivara na razgovor kako bismo razgovarali o tome kako Beograd može da im pomogne da povećaju proizvodnju i da više izvoze. Razgovaraću o proizvodnji zanatskog piva i sa premijerkom Anom Brnabić, jer sam siguran da i Vlada Srbije ima interes da ova industrija raste i razvija se - dodao je Vesić.

On je dodao da je njegov posao da učini sve što može da pomogne beogradsku privredu kako bi naše žene i muškarci imali radna mesta i pristojne plate.

#Goran Vesić