AKTUELNO

Naveo je da je najvažnija odluka da će u Srbiji od 21. juna biti dozvoljena organizacija festivala i koncerata.

Na današnjoj sednici Kriznog štaba sve odluke donete su jednoglasno i predstavljaju veliki korak napred ka normalizaciji života u Beogradu i Srbiji, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Naveo je da je najvažnija odluka da će u Srbiji od 21. juna biti dozvoljena organizacija festivala i koncerata ako u tom trenutku Srbija ima 50 odsto vakcinisanih punoletnih stanovnika i ako broj novozaraženih bude u padu.

- To je ono što su tražili gradovi Beograd, Novi Sad i festivali - napisao je Vesić na Fejsbuk profilu i dodao da veruje da će ta odluka biti poruka mladim ljudima da se vakcinišu kako bi mogli tokom leta da odlaze na koncerte i festivale.

Vesić je naveo da su Beograd i Novi Sad zajedno sa festivalima Egzit, Bir fest i Lav fest pripremili kampanju za vakcinaciju mladih koja će, najavio je, početi u petak, 21. maja, tačno mesec dana pre najavljenog otvaranja Srbije za festivale i koncerte.

Naveo je da je na danas na predlog Grada Beograda doneta odluka da se dozvoli organizovanje kongresa, seminara i stručnih skupova na kojima može da bude prisutno do 100 ljudi.

- Ova mera će pomoći našim hotelijerima da imaju više gostiju i da njihovi kapaciteti budu puniji - naveo je Vesić.

Dodao je da su na predlog Grada Beograda donete odluke da se otpočne sa zatvaranjem privremene kovid bolnice u Štark areni, da se zatvori punkt za vakcinaciju u Belekspocentru, kao i da jedna hala Beogradskog sajma bude zatvorena.

- Razlog za ovu odluku je činjenica da je promenjena strategija vakcinacije prema kojoj se ona sada vrši na manjim punktovima kao što su tržni centri, mobilni punktovi i kompanije umesto na velikim punktovima - dodao je Vesić.

#Goran Vesić

#koronavirus