AKTUELNO

Sezona kupanja zvanično je počela danas u većini gradova u Srbiji, a “beogradsko more” Ada Ciganlija već ima prvih posetilaca.

Kupanje na Adi Ciganliji ograničeno je na period od 10 do 19 sati, za bezbednost e biti zaduženo obezbeđenje, tri ekipe Hitne pomoći će takođe dežurati, kao i patrole Komunalne milicije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Šef spasilačke službe Miodrag Jojić kaže za medije da je današnji dan desetu godinu zaredom Ada osvanula sa plavom zastavicom, kao najvećeg priznanja za sveobuhvatan kvalitet kupališta.

– Odziv je onakav kakav i očekujemo svake godine, zaista imamo mnogo posetilaca. Za bezbedno kupanje na Savskom jezeru moraju da ispoštuju pravila ponašanja, dolazak u okviru radnog vremena, boravak u bovama obeleženim zonama, da ne pokušavaju da preplivaju jezero i da na ulaze u vodu pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci – upozorio je Jojić i roditeljima dao savet da vode računa o deci i da ih ne gube iz vida.

U Čačku su posle prošlogodišnje korona-pauze u kupanju na Moravi i bazenima takođe stigli prvi plivači.

Direktor Sporstkog centra Mladost Miloš Stevanić rekao je da su kapije bazena otvorene od 8.30 do 20 sati, da su prisutne spasilačke, medicinska, redarska službe i služba obezbeđenja.

Inače, kupališna sezona otvorena je humanitarnom akcijom kako bi se pomoglo devetogodišnjoj sugrađanki Nini Perišić.

Autor:

#Ada Ciganlija

#Kupanje

#leto

#sezona