AKTUELNO

"Dečji kutak", besplatan kulturno-umetnički program za najmlađe, otvoren je večeras u Ulici cara Lazara u Beogradu, a do kraja avgusta održavaće se svakog vikenda.

"Ovo je samo jedna od nekoliko manifestacija koja se održava tokom vikenda u Beogradu", rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, navodeći da će se u glavnom gradu od 15. jula održavati i pozorišne predstave na otvorenom.

Foto: Facebook.com/Goran Vesić

Vesić je izrazio očekivanja da će ovakvi događaji postati tradicija, a posebno su značajni, kaže, jer se zbog epidemije još uvek ne putuje u velikoj meri.

Foto: Facebook.com/Goran Vesić

"Trudimo se da Beograd punim srcem živi tokom ovog leta", rekao je Vesić novinarima.

Programe za decu, kao i filmske projekcije za odrasle, koji će se održavati na Kosančićevom vencu, organizuje opština Stari grad u saradnji sa ustanovom kulture "Parobrod", Dečijim kulturnim centrom, Kombank dvoranom, Crvenim krstom i Muzejom grada Beograda.

Foto: Facebook.com/Goran Vesić

Predsednik opštine Stari Grad Radoslav Marjanović kaže da je cilj da svake godine bude što veći broj manifestacija za decu, a naglašava, tome idu u prilog uređeni javni prostori.

Foto: Facebook.com/Goran Vesić

"Želimo da ih aktiviramo i pokažemo njihov pun potencijal", poručio je Marjanović i pozvao roditelje da povedu mališane i uživaju u beogradskom programu.

Radionice za decu školskog uzrasta biće organizovane na dve lokacije - Topličin venac - Park vojvode Vuka i Kalemegdan - plato ispred paviljona Cvijeta Zuzorić.

Otvaranje Dečjeg kutka večeras je obeležio nastup hora Dečijeg kulturnog centra.

#Goran Vesić

#dečji kutak